Чудовищните метъли от Lordi идват за концерт в София

ОFFNews 26 септември 2016 в 18:19 8821 1

Финландските метъл чудовища от Lordi ще разтърсят столичната зала "Универсиада" на 30 октомври тази година специално по случай Вси светии, съобщиха организаторите от S.M.E.

На място ще има много изненади, подаръци и демоничен бар по случай католическия празник. Това е последен концерт от загряващата серия на клуб "Мюзик Джем", който скоро след това отворя врати.

Билетите вече са в продажба в "Eventim", като първите 300 ще са на специална цена от 30 лв. Следващите ще са по 40 лв., а в деня на концерта – 50 лв.

Финландците ще дойдат у нас с две подгряващи групи - Silver Dust и неизвестна група, която скандинавците нарочно пожелаха да запазят в тайна засега.

Чудовищата придобиха популярност, когато през 2006 г. спечелиха конкурса за песен "Евровизия" със своята "Hard Rock Hallelujah". Те разкъсаха конкуренцията на парчета и изненадващо за публиката - като изключим метъл частта от нея - грабна приза.

Двигателят на групата е мистър Лорди, който, докато все още е бил човек, се е казвал Томи Петери Путаансуу и е бил роден през 1974 г. в Лапландия. Той се оказва изключително надарен и всестранно развит, като преди да посегне към микрофона и брадвата е бил бизнесмен, ексерт по специални ефекти, грим, маски и костюми, композитор, актьор, художник, и графичен дизайнер.

Има образование в сферата на медия дизайна и видеомонтажа, а към края на 80-те години на миналия век дори режисира филми на ужасите, с които обикаля международните фестивали, което може да обясни защо всички видеа на групата приличат на късометражни филми на ужасите.

Въпреки че чудовищните костюми (които се сменят за всеки нов албум) подтикват медиите да възприемат Lordi предимно като хеви метъл група, звукът на бандата е по-близо до класическия хард рок, като варира от албум на албум в спектъра „хард – хеви“. Безспорно е влиянието на шок рока и най-вече – на Kiss, Alice Cooper и Twisted Sister.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!