Blue Pills идват за първи свой концерт у нас (видео)

ОFFNews 04 януари 2017 в 16:17 3640 0

Шведската сайкъделик / ретро рок група Blue Pills ще направи своя дебют на българска земя на 9 март в столичния клуб "Mixtape 5" по покана на "Грешния организатор". София e прикачена като част от европейско турне, с което групата представi втория си албум - "Lady In Gold".

Билетите са вече в продажба в мрежата на "Ticket Logic", като може да ги намерите и тук. Цената им е 30 лв. В деня на концерта и на място ще са по 35 лв. 

Малко съвременни групи, представляващи традиционния блус-рок, имат такъв индивидуален и неповторим стил, подкрепен с харизматичните вокали на Елин Ларсон. Blue Pills съдържат такива елементи, с които музиката им звучи оригинално и иновативно, но едновременно с това успяват да се придържат към 70-тарската блус и рокендрол традиция.

Групата е създадена през 2011-а в Оребро, Швеция, като само година по-късно първият им сингъл "Black Smoke" завладява сърцата на феновете с разтърсващия си соул / блус ретро звук. През 2014 г. групата издава и дебютния си албум "Blues Pills", с който обръща целия жанр с главата надолу, заемайки своето място като една от най-значимите съвременни групи възродителки на 60-тарското и 70-тарското звучене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови