Бившият директор на ЦРУ с отворено писмо към българските си читатели

OFFNews 04 януари 2017 в 12:35 9391 6

Бившият директор на Централното разузнавателно управление на САЩ, министър на отбраната при президента Барак Обама и ръководител на операцията, при която е ликвидиран Осама бин Ладен - "Джеронимо", изпрати отворено писмо към българските си читатели.

Преди месец в превод на български език излезе автобиографичната му книга "Достойни битки". Изданието постави началото на нова поредица на издателство "Сиела", озаглавена "Власт и отговорност".

Ето и думите на Панета към читателите му у нас:

Мои български приятели,

Първо – искам да ви благодаря за интереса към книгата ми „Достойни битки”.

Тя е моят опит да разкажа не само за работата си с президента Обама и президента Клинтън или за моите години в Конгреса на САЩ. В тази книга се опитвам да обясня къде се корени моята лоялност към страната ми и да опиша своя опит на американец от първо поколение, син на имигранти, на когото е дадена изключителната възможност да оглави разузнаването и въоръжените сили на държавата, която са избрали моите родители.

Живеем в трудни времена. Някои американски лидери, в това число и новият президент, поставят под въпрос мрежата от съюзи като НАТО, който запази мира от Втората световна война до днес. Аз вярвам, че тези съюзи правят всеки от нас по-силен, вярвам, че НАТО предпази Европа и САЩ през един рисков период, че България, като един горд член на този съюз, е заслужила да бъде сигурна, подкрепяна и защитавана. Ние години наред се подкрепяме един друг и ще продължаваме да го правим още много време.

Политиката може да бъде непостоянна. Моят народ се люшка наляво в едни периоди и надясно в други. Понякога хората гледат на правителството като на враг, през други времена – като на спасител. Но семейството и приятелството – тези неща издържат. Когато четете книгата, ще видите, че моите родители са дошли от Италия да започнат един нов живот в Щатите, но ние никога не загубихме връзките си с Европа. Различията може от време на време да ни разделят, но те са нищо в сравнение с общото, което ни свързва. Съединените щати и Европа, Съединените щати и България сме приятели сега и завинаги. И борбата за приятелството е една борба, която си заслужава да се води.

С най-горещи поздрави, 

Леон Панета, 8 декември, 2016,  Монтерей, Калифорния, САЩ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12008

7

leg1tk1llah

15.06 2017 в 15:58

Като човек с пресен прочит на книгата мога само да се възхищавам на господин Панета. Това е един друг вид политик, който на нашите ширини няма как да се появи. А коментиращите по-долу са абсолютни тъпаци :)

13350

6

torbalancho

09.02 2017 в 09:04

нато фашисти световни терористи

63994

4

Red or Dead

04.01 2017 в 13:50

“““....Първо – искам да ви благодаря за интереса към книгата ми „Достойни битки”....“““““

Какво не бих дал да разбера КОИ и поради что са проявили “интерес“......:))))

42249

3

Denis Rizanov

04.01 2017 в 13:21

НАТО, който запази мира от Втората световна война до днес

Какъв потресаващ цинизъм!?
След Югославия да говориш за запазване на мира от НАТО?! Просто нямам думи.

77927

1

El Commandante

04.01 2017 в 12:48

Духай бе, ние сме за Путин!