"Америка на Хилъри" обра наградите "Златна малинка"

OFFnews 26 февруари 2017 в 13:59 7916 1

Най-лошият филм по версията "Анти-Оскар" за 2016 година стана документалната лента „Америка на Хилъри: тайната история на Демократическата партия” (Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party). Той обра наградите на ежегодната церемония по обявяването на ларуреатите на „Златната малинка”, проведена в събота, съобщи БГНЕС.

Режисьорът на лентата - Динеш де Суза, който беше и „разказвач” по време на филма, е обявен за най-лош актьор и за най-лош режисьор. За „най-лоша актриса” бе посочена Ребека Търнър, за ролята си на Хилъри Клинтън.

По брой „Златни малинки” „Америка на Хилари” през тази година се изравни с ”Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”. Тогава Бен Афлек и Хенри Кевил стават най-лош сценичен дует, а филмът е отбелязан като „най-лошо продължение”, „най-лош сценарий”, „най-лоша поддържаща роля”.

Антинаградата за лауреат или номиниран за „Златната малинка” от минали години, през тази ще отиде при Мел Гибсън за режисьорската му работа във военната драма „Възражение по съвест”, въпреки че филмът има шест номинации за „Оскар”, включително за режисура.

Наградите „Златна малинка“ (The Golden Raspberry Awards, Razzies) са замислени като контрапункт на наградите „Оскар“ на филмовата академия на САЩ. Те се дават за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови