Aeverium и Withem пристигат с Kamelot в София

ОFFNews 21 септември 2016 в 19:26 7570 0

Концертът на Kamelot ще се състои на 15 октомври от 19:00 часа в столичния клуб "Mixtape 5", като организаторите заявиха, че специални гости на събитието ще са германците Aeverium, а концерта ще открият норвежците Withem.

Билети за шоуто се продават от онлайн и в мрежата на "Ивентим" в цялата страна.

Започва жътва. Звярът се пробуди. И бе крайно време за това: Готик метълът е в застой; половината от този жанр е омекнал, а другата половина отчаяно се опитва да ни убеди, че все още е 1995. Но дали това е достатъчна причина да обявим този жанр за мъртъв? Няма начин! Aeverium трябва да са си помисли същото и са изтупали праха натрупан върху тази музика. Те ни представят творчество изчистено от символи, псевдо-романтичен патос и така наречените правила. Надига се нова сила - и ние сме на свидетели как Aeverium събират реколтата си.

"Това, което ни тласка е да изживеем креативността си, желанието за развитие и разбира се, любовта ни към музиката", казва фронтменът Марсел Рьомер. И групата му живее до този: Това не е мястото за прибързани решения, това не е група с цел за слава на всяка цена. Aeverium дебнат в сенките от доста време насам. Сега те напускат бърлогата си като закалени, самоуверен и оголили зъби метъл зверове, каквито всъщност са. "Ние знаем как работи индустрията и колко е трудно да се откроим", коментира Марсел.

Withem е норвежка група, подкрепяща идеята Норвегия да се превърне в прогресив метъл столица на света. Създадени са в начало през 2011 г., когато Ларсен (китара) и Ронолд (клавиши) срещат забележителния барабанист Рьое. Скоро към тях се присъединяват и талантливият вокал Вагениус. 

Дебютният албум, "The Point of You" е издаден през октомври 2013 г. Отзивите потвърждават прогнозите за групата и феновете им продължават да се увеличават след всяко живо изпълнение.

"Prog Magazine" пише за тях: "Звученето на Withem може да се определи като по-компактна Symphony X с райски вокали и адски бас".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови