2000 души пяха с Милена по случай 30 години на сцената (галерия)

ОFFNews 27 май 2016 в 16:21 8721 0

Милена по време на концерта си по случай 30 години на сцената.

Над 2000 души пяха заедно с Милена по време на грандиозния ѝ концерт „30 години Rock’n’Roll“, с който отбеляза 30-годишнината си на сцена.

Кралицата на българската рок музика изпълни над 25 песни, разпределени между 5-те ѝ излизания на сцената на зала „Универсиада“. Милена изненада публиката и със специален акустичен сет, в който се включиха Васко Кръпката, Тодор Николаев и Митко Кърнев, за да изсвирят заедно някои от най-емблематичните ѝ парчета – „Истина“, „Защо“, „Ад“ и „Робърт“.

Петчасовото музикално събитие, което премина под мотото „Да изкъртим мрака заедно“, събра на една сцена още от най-големите рок банди и изпълнители в България - Шеки, Бандата на Пецата, Буги Барабата, „Обратен Ефект“, „Уикеда“, „Конкурент“, „Епизод“ и “Fyeld”.

Първи на сцената се качи Ивайло Ранов – Шеки, който подгря публиката с най-големите си хитове. Последваха го музикантите от Бандата на Пецата, които изненадаха феновете с разтърсващото си изпълнение. Още с първото си появяване на сцената Милена взриви публиката с парчетата „Купон“, „Ох“, „Чворолино“, „Fire in my hair” и „Моите ангели“. Последваха добре познатите и обичани хитове на „Епизод“ и „Конкурент“. След тях Милена отново излезе на сцената, за да изпее „Бъркотия“, „На жена му“, „Искаш ли“, „Сън“, „И…“ и „Преди години“. „Уикеда“ и „Обратен Ефект“ също се включиха в наситената програма на „30 години Rock’n’Roll“, като подготвиха за публиката уникален музикален микс от неостаряващите им хитове и нови парчета.

Гвоздеят на вечерта бе специалният акустичен сет, който Милена поднесе в компанията на Васко Кръпката, Тодор Николаев и Митко Кърнев. Заедно музикантите изпълниха най-обичаните песни на Милена - „Истина“, „Защо“, „Ад“ и „Робърт“ и накараха всички 2000 души в залата да пеят в един глас вечните хитове на кралицата на българския рок. Музикантите от “Fyeld”, свирили на една сцена Guano Apes и Faith no more, подариха на публиката вълнуваща музикална експлозия. В малките часове на 27-и май Милена завърши над 5-часовата програма на „30 години Rock’n’Roll“ с още от най-популярните си парчета, сред които бяха „Отгоре“, „Охолен живот“, „Пари“, „Месо“ и „Ха-Ха“.

Милена е една от емблематичните фигури на българската рок сцена. Дискографията на Кралицата на рока, както често я наричат, включва 7 албума: „Милена+Ревю“ (1989), „Ха-ха“ (1991), „Скандалът“  (The Scandal) (1993), „Дъ best +“ (1999), „Sold“ (1994), „10“ (с Ревю) (2002) и „13“ (2015).

Милена е съосновател на друга музикална легенда - „РЕВЮ“, която още през 1988 г. се превръща в една от знаковите групи в историята на съвремената българска музика. В същата година на сцената се появява и „Нова Генерация“, а в България е поставено началото на постпънк и ню уейв движението. „РЕВЮ“ изнасят концерти както в България, така и в почти всички държави от Източния блок, и в Западна Европа, и получават десетки награди.

От 1993 до 1999 г. Милена живее в Англия, където продължава да твори и изнася концерти. След завръщането си в България „РЕВЮ“ се събира в оригиналния си състав, но през 2002 г. Милена напуска групата окончателно, като на пазара излиза албумът „10“, част от който са емблематични и до днес за групата песни.

През 2015 г. излиза и албумът „13“, който включва хитовете „Моите ангели“, „Куклата Мици“, „Чворолино“ и още 10 парчета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови