Вие ли избрахте да бъдете управлявани от бандит с тиквено прозвище?

Велислав Минеков 30 ноември 2016 в 11:49 56379 20

Снимка БГНЕС

Роден съм на улица „Фритьоф Нансен“.

Знаете ли кой е той?

Знаете ли какво е „нансенов паспорт“?

Познавате ли нещастието на прокудения, чували ли сте писъка на майката останала разделена от своите деца?

Срамувам се, че съм роден на улица, носеща достойно име. Срамувам се, защото съм правнук на пострадали емигранти, срамувам се от „гордостта“ на българите, спасили своите евреи, срамувам се от мои сънародници, „възродили“ и прокудили с насилие трудолюбиви люде, срамувам се от тези, които откраднаха трите ниви и мелницата на дядо ми, безсрамни са онези, които избиха след войната интелигентните и можещите. Безсрамни бяха онези забранили вярата ни. Безсрамни са слугите на азиатска империя, унищожила съдбите ни.

Сега слугувате на безумните тези и заплахи от некадърни и случайни политически мошеници. Заплашени сте от инвазия на друговерци носещи зараза. Страхувате се да не прихванете краста. Страх ви е от три хиляди подлъгани нещастници, не ви е страх от напускащите ни всяка година 40 000 българи.

Овластени уроди продават живи хора на границата. Това е приемливо. Държавата първом, после човешките права… С тази теза начеващият акварелист Шикългрубер направи света и своята родна Германия в пепел.

Мощен грабеж с пожелан банков фалит, мълчание. Купуваме ядрени реактори поради липсата на парни локомотиви. Идиоти подпалват сгради с историческо значение. Други идиоти строят базилики и бутафорни крепости с откраднати от Европа пари. Министърът–сътрапезник на един млад възпълен милионер ви дарява с козметични заплати за сметка на националния дълг. От това не ви е страх. Нормално, достойно явление в държавата, която обитаваме. Очаквате справедливост? Кой се надява на справедливост в държава лишена от държавност, държава където няма човешки права, държава чието определение е само в нейните географски граници?

Вие, които сте граждани на тази нещастна държава, част ли сте от нейното битие? Вие ли избрахте да бъдете управлявани от бандит с тиквено прозвище? Вие ли, интелектуалната каста в републиката пожелахте неграмотен падишах? Защо мълчите? Защо продадохте съвестта си срещу мизерни заплати? Защо позволихте с вашето безмълвие да бъдете безсловесни овчари на блеещо стадо? Вие ли сте тиквеното семе пожелало кратуни? Съвест имате ли?

Нещастна държава. Очаквате заявление от малцинството нормални хора. Нормалните винаги са малцинство. Слугините са мнозинство.

Желаете отказ от гражданство, желаете презрение, желаете унижението да не бъде ваше.

Желаете да бъда част от унизените.

Не е възможно, не съм сам.

Текстът на скулптора проф. Велислав Минеков е публикуван в личния му фейсбук профил. Заглавието е на редакцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

20

KumaLisa

02.12 2016 в 19:50

Кажи му Божидар Дзиков и не го обиждай повече. Този капут не може да проумее че той и такива като него са най-крачноречивия пример каква мътилка е в акъла на поне 90% от сънародниците ни, заради което сме на това дередже.

12005

19

Sibil Ramkin

02.12 2016 в 15:07

Кой е тоз и защо му е важно да се опитва да ми вменява вина за собственото си недоволство? Гледам, обвинява ме лично мен в нещо, пък аз не си спомням да съм му била длъжна някога с нещо.

13056

18

Какавидков

30.11 2016 в 22:37

Тоя е умрял за държавни поръчки.

12032

17

Божидар Дзиков

30.11 2016 в 18:53

Въобще политиците ли са наистина виновни? Българина си хвърля боклука през прозореца, кара като побъркан по пътищата убивайки сумата и хора дори и в блока се гледате на кръв. Не можете да си оправите междусъседските взаимоотношения камо ли държавата. Това за вас е най-лесно. Аз съм жертвата, аз съм неоправдания. Аз не съм виновен. Комунистите са виновни, турците са виновни, империалистическите държави са виновни, еврейте са виновни... Това е един "народ", който не става за нищо, който няма ценности, няма цел в живота нито воля. Това са все проблеми, които касаят всички, но и дори това не ви обединява. За това тази мафия, която я търпите сума ти и време се подиграва с вас, защото знае, че нищо няма да направите и ще си хванете пътя. Вие българите, всички, сте алчни и крадливи и затова сте лесни за контрол. Мафията и Запада само трябва да завърже един морков на пръчка и вие сляпо ще следвате като едно магаре. Дори нямате право да се наричате българи. Това е обида за тези преди вас.

12032

16

Божидар Дзиков

30.11 2016 в 18:42

Идиот ли съм? Първо не съм червен и нека да ти кажа нещо. НИКОЙ народ до сега не е правил това в цялата човешка история да избягат 3 милиона за 25 години. Учил съм история на Европа и Америка. Това никога не се е случвало дори, и когато народността все още не е съществувала. Това не говори за ужасни условия, България е познавала далеч далеч по-големи бедствия - войни, глад, болести, несигурност на живота на човека, но българина, истинския българин остана. Такъв ви е начина на мислене днес -консуматорски. Сърбите бяха в Съветския съюз, румънците също, защо те се оправят,а вие не? Заради политиците ли? Не мисля. Ще ги хуля, защото го заслужават. Ще ги хуля защото тази паплач яде, сере и се оплаква. Това говори за инфантилност.За хора, които не знаят какво да правят затова бягат, най-лесното.Това какъв човек е? Интелигентен? Талантлив? Какво работи българина в чужбина? Повечето са прислужници в Италия или миячи и чистачи. Не мой човек. Това не са интелигентни хора. Това е една леш.

12032

14

Божидар Дзиков

30.11 2016 в 17:15

Съгласен съм с теб Питър Пан. България не се нуждае от едни консуматори, които пръста не си мръднаха за България, но имат наглостта да я напуснат. Да вървят да се асимилират. Дори статистиката сочи, че тези "българи" от всички други етноси най-лесно се асимилирват. От 10 до 15 години. Това не са мой сънародници, а скотове, които не знам защо въобще се родиха тука. И те продадоха България за пари, точно както управляващите.

11735

12

Питер Пан

30.11 2016 в 15:42

"Страх ви е от три хиляди подлъгани нещастници, не ви е страх от напускащите ни всяка година 40 000 българи." Че защо ще ни е страх, щом не харесват България... Безродният човек не е човек, а сянка на човек! За какво са й на България човеци сенки, които нямат нито милост, нито сила, нито родова памет!

12028

11

Ognian Deyanov

30.11 2016 в 15:03

Материала е лош.Добре казано.Тогава какво очаквате да избере?Аз се срамувам само от тези,които са готови да изберат всеки само и те да лапат от властта и най—вече,да са в нея .