Тези "оставки" да не са като онези...

Юлиан Христов 15 август 2016 в 16:14 7878 4

Тези

За пореден път премиерът Борисов взе на "ръчно управление" държавата и раздаде нова "ръка" оставки. Първо в любимото му МВР, а по-късно и по партийна линия.

И при двата случая реакцията му е очаквано "противопожарна", след като случаите бяха раздухани от медиите. Случаят в Гранична полиция, при който стана ясно, че фирмата на обвинен за трафик на хора е спечелила правото да превозва бежанци, поразително напомня един друг. Отпреди няколко месеца.

Само няколко часа, след като бяха посочени поименно от Борисов, шефът на Гранична полиция Антонио Ангелов и единият от заместниците му - Йотко Андреев, "подадоха оставки" пред вътрешния министър Румяна Бъчварова. Лично премиерът се закани той да посочи кой да ги наследи, ако това не направи министърката. 

Може би малък, но показателен е фактът, по който се случват тези оставки. Те поразително напомнят едно друго "подаване на оставки". Тогава, пак по искане на Борисов, след нахлуването на частни съдебни изпълнители и полиция в офисите на ТВ7, Бъчварова трябваше да вземе главите на началника на Шесто районно управление в София и заместник-началника на СДВР, които допуснаха "тази простотия да се случи". 

С тази разлика, че в Закона за МВР няма процедура "подаване на оставка". Ще бъде интересно да се проследи кариерното развитие на напусналите днес главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев. 

Техните предшественици също "подадоха оставки", след като бяха нахокани от Борисов, че са "действали по най-тъпия начин", но няколко месеца по-късно стана ясно, че не само не са напуснали МВР, но и са повишени - при напускане на поста си шефът на 6 Шесто РУ тогава Иван Пепелджийски пожела да бъде преназначен на нова началническа длъжност и без много шум в края на 2015 г. беше повишен за директор на ОДМВР-Ловеч. Зам.-директорът на СДВР пък Радослав Сотиров също беше преназначен на началнически пост, посочен от него, и няколко месеца по-късно той вече е директор РДГП-Елхово (по предложение на напусналия днес шеф на Гранична полиция Антонио Ангелов). 

Та в предизборното гасене на пожари да не се окаже, че и тези "оставки" са като онези...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12139

4

iliyapopov

16.08 2016 в 17:16

на страната съм на премиера! Отговорността е на правителството, т.е. негова - който много знае да я поеме! Печелиш избори, съставяш правителство, управляваш и се бориш с многознайковци, дето не могат носа си да избършат, а акъл дават!

12048

3

ЧБ

16.08 2016 в 14:03

Точно така "уволняват" при ББ. Да добавим и случаят, изнесен от "Господари на ефира" за инсценировката със скъсания пагон и фалшивото обвинение на задържана тинейджърка, за да прикрият своеволията на полицията. Та тогавашните шефове на Първо районно в София Даниел Пашов и Никола Панчев така ги уволниха, че подскочиха до "мижавите" длъжности директор и зам.-директор на ОДМВР - Варна.
Скапана държава!

13207

2

Shoshon

16.08 2016 в 11:21

Боко е опасен Андрешко :)