След изборите ще се появи питане откъде се взе кандидатурата на Румен Радев

Страхил Ангелов 01 ноември 2016 в 09:39 11449 8

След изборите ще се появи питане откъде се взе кандидатурата на Румен Радев

Коментар на бившия депутат от БСП. Заглавието е на редакцията.

След като ДПС подкрепи кандидатурата на издигнатия от инициативен комитет кандидат за президент Пламен Орешарски, неминуемо пред БСП отново стои дилемата КОЙ? Очевидно версията, която лансира Сергей Станишев и кликата около него, която ръководи партията повече от 10 години, че кабинетът "Орешарски" падна заради оттеглената подкрепа от страна на ДПС, се оказа несъстоятелна или направо лъжлива. Считам, че е време да бъде попитан Станишев и кръгът около него защо падна правителството с премиер Орешарски и по този начин властта в България беше подарена на ГЕРБ и Борисов. До момента не е даден отговор на въпроса защо се стигна до предсрочното прекратяване на мандата и как така с лека ръка бе върнат Борисов в премиерския стол. Защо сега същите хора, които тогава провалиха Пламен Орешарски, зад когото се криеха докато реализираха личните си финансови проекти, се представят за алтернатива на статуквото и за политици представляващи левия политически спектър? Ако бяха алтернатива, нямаше да допуснат да се стигне до предсрочни избори и да разочароват толкова много хора, които през 2013 година се довериха на БСП като цяло и на г-н Орешарски лично.

Сега, две години по-късно, в БСП отново ще се наложи да дискутират въпроса КОЙ, защото след изборите неминуемо ще се появи и питане откъде се взе кандидатурата на Румен Радев. Отново много честни и почтени хора, които сляпо подкрепят мнимите "каузи" на своето ръководство, ще се почувстват измамени и предадени за пореден път. И така до следващия.....

Единственото предназначение на Радев е, при добър резултат или евентуална победа на изборите, да даде легитимност и да укрепи позициите на сегашното ръководство на БСП. Очаквам непосредствено след изборите той да се разграничи от партията и нейното ръководство, независимо дали ще бъде избран за президент или не. Това ще послужи на партийните ръководители като повод да го заклеймят и да представят себе си като жертви на поредния "непочтен" кариерист, който се издига благодарение на партията и после я предава.

В същото време полученият резултат ще бъде изцяло приписан на партията и в частност на нейното ръководство, тъй като Радев е изначално "никому непознат" и няма как да получи подобен внушителен брой гласове. С други думи, тези хора са до такава степен компрометирани пред българския народ, че вече неистово търсят зад кого да се скрият и никога не излизат на мажоритарни избори самите те или когато някой от тях го направи резултатът винаги е плачевен. Същият модел на поведение бе използван от Станишев по отношение на Пламен Орешарски и мнимия враг от ДПС, който уж свали кабинета и едва ли не провали партията и нейното управление.

Подозирам, че ако наистина Станишев и неговите сегашни наследници, които са начело на т. нар. социалистическа партия, отговорят честно на тези въпроси, то отзад за пореден път ще прозрат чужди на България и българския народ интереси - едно посолство. Няма да го назовавам. Който може да мисли трезво и безпристрастно ще се досети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12022

7

sw

04.11 2016 в 11:36

"Подозирам, че ако наистина Станишев и неговите сегашни наследници, които са начело на т. нар. социалистическа партия, отговорят честно на тези въпроси, то отзад за пореден път ще прозрат чужди на България и българския народ интереси - едно посолство. Няма да го назовавам. Който може да мисли трезво и безпристрастно ще се досети."
----------------------
Според Калфин, става въпрос за Американското посолство, а господинът май визира Руското посолство!?