Слатински: Висшата политика е много по-сложна от висшия пилотаж

OFFNews 15 ноември 2016 в 09:20 9329 11

Слатински: Висшата политика е много по-сложна от висшия пилотаж

Висшата политика е много по-сложна не само от висшата математика, но и от висшия пилотаж. Така професор Николай Слатински коментира във Фейсбук "прехласването" по качествата на новоизбрания президент Румен Радев като пилот. Преподавателят по национална сигурност във Военната академия. Според Слатински тези умения нямат общо с политиката, защото в такъв случай може да се състави "препоръчителен списък" от професионалисти като хирурзи, художници и криминалисти, от които да се избира държавният глава: 

Не става дума само и главно за новоизбрания президент, в края на краищата Слепият казал - ще поживеем, ще видим.
Става дума преди всичко и най-вече за нас - аз наистина не мога да проумея как прехласването по качествата му на Пилот (признавайки моето лично уважение, че е наистина елитен пилот и без да уточнявам, че у нас има и по-добри от него в този славен занаят и ВВС ги знаят, затова не би попаднал според тяхната класация в топ 5) автоматично се пренасят като твърда гаранция какъв ще бъде в новото му качество на държавен глава...

Ами тогава да съставим препоръчителен списък от абсолютни, талантливи и класни професионалисти - Хирург, Артипелист, Учен, Художник, Криминалист, Учител, Поет, Конструктор, Бизнесмен, Юрист, Програмист - и от тях да избираме Държавния глава.

Висшата политика е много по-сложна не само от висшата математика, но и от висшия пилотаж. Затова уменията на новоизбрания държавен глава да управлява боен самолет бяха дотук, те му помогнаха изключително много да спечели изборите. Вдигнаха му рейтинга и това, в края на краищата няма нищо лошо. На фона на всеобщата банкянизация на висшата ни политика е добре, че един доказал се, че е знаещ и можещ в професията си човек осребри това си знаене и можене, попадайки преди два месеца на точното място в точното време и борейки се с неточните хора в умореното от тях пространство и профуканото от тях време.

Но сега ние трябва да изчакаме новоизбраният президент да встъпи в длъжност и да го оценяваме не като владеещ перфектно висшия пилотаж и поназнайващ отгоре-отгоре висшата математика, а като убеждаващ ни дали е на нивото на висшата политика. А дотогава той има време да пооправи политическите си позиции, че ги изтегли толкова недопустимо в прокремълска и антиевропейска посока, та даже задмина по оценки като човек на Кремъл в международната преса дори молдовското протеже на ВВП. Впрочем, бъдещият ни държавен глава започна вече да дава заден ход по отношение на тези си позиции.

Така остава да видим все пак дали той е говорил тези неща за да спечели повече електорат или наистина вярва в тях. А от друга страна - дори Тръмп започна да дава заден ход, та какво тук значи някакъв си наш президент...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

10

ELPIDA

15.11 2016 в 19:54

В този процес се иска самоотвержено участие...

26179

9

ELPIDA

15.11 2016 в 19:52

"...Оптимист съм по природа...
Не вярвам, че тук вече нещо може да се промени в положителна посока."

И ???

Чичолина,докато злото заразява въздуха с бацили,силите на Доброто
търсят антивируса и в сюблимния момент,мобилизирали всичките си сили излизат с открито лице и спасяваща ваксина.
Разбира се,този процес е бавен и труден...
Просто,повярвайте...

26179

8

ELPIDA

15.11 2016 в 19:52

"...Оптимист съм по природа...
Не вярвам, че тук вече нещо може да се промени в положителна посока."

И ???

Чичолина,докато злото заразява въздуха с бацили,силите на Доброто
търсят антивируса и в сюблимния момент,мобилизирали всичките си сили излизат с открито лице и спасяваща ваксина.
Разбира се,този процес е бавен и труден...
Просто,повярвайте...

26179

6

ELPIDA

15.11 2016 в 18:06

"... А от друга страна - дори Тръмп започна да дава заден ход, та какво тук значи някакъв си наш президент..."

Неуместно сравнение.И как може с толкова лека ръка да се зачеркне целия български народ.Ген Радев да не е паднал с кошничка от Марс бе,г-н "професоре"?!П
Поздрав за мненията на всички съфорумци.

P.S.Чичолина,ако можете избягайте от "обречени сме."
Звучи като заклинание.Усмихнете се и повече оптимизъм.
С най-добри чувства.

14847

5

БирникЪ

15.11 2016 в 13:25

Слатински, Слатински, няма висша политика, има висш пилотаж, висша мода, висше образование, висша математика и т.н. Висша политика не се изучава, тя не е наука или обем знание, висшата политика е личностно умение чрез компромиси, манипулации и натиск да постигаш целите си.

"НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ
Роден на 16 юни 1956 г. в Перник.
Завършил е Национална математическа гимназия в София, а след това – факултета по математика и механика в Харковския държавен университет, Украйна. Доктор по математика.
Работил като програмист в ЗТМ, Радомир."

Къде бе, Слатински, си изучавал висшата политика ? В РДП, Народното събрание, вестник "21 век", "Форин офис", НАТО, клуба на 100-те, или като съветник на Първанов ?

А за висшия пилотаж, Слатински, освен всичко друго, се искат и топки ! Ти със сигурност нямаш такива !

17439

4

мнение от IP

15.11 2016 в 12:12

Политиката е сложна сам ако мислиш едно, а говориш друго, или ако не мислиш нищо, а говориш каквото мислиш че ти е от полза.