Охраната от НСО е подвижен домашен арест за Пеевски

ОFFNews 22 февруари 2016 в 19:43 13180 11

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

Един въпрос си задаваме всички напоследък: Истинско ли е скарването между Бойко Борисов и Делян Пеевски или е само театро?

Хронологията на събитията дава храна и за двете тези. В неделя например, турски дипломат беше обявен за персона нон грата. Това идеално пасва на тезата, че скарването е театро - ние ще изгоним турски дипломат, Турция ще бъде принудена да отвърне, отношенията ще се обтегнат. Тогава, ако Турция обяви Пеевски за персона нон грата (защото досега това не е официално, а има само вестникарски публикации, които турското посолство "не потвърждава, но и не отрича"), всичко ще мине под егидата на "ние ударихме, те отвърнаха".

И в крайна сметка Доган и Пеевски ще се окажат защитници на българщината в противовес на "предателя Лютви Местан", който служи на турски интереси. След тази пропаганда Бойко безболезнено ще може да се разбере пак с "патриотите" от ДПС за благото на Родината.

Днешното решение НСО да сложи охрана на Делян Пеевски обаче дава храна на точно обратната теза - че скарването между Борисов и Пеевски е истинско.

Ако някой е решил да убива някого, никое НСО не може да го опази - справка Кенеди, папа Йоан Павел Втори и Зоран Джинджич. НСО наистина може да спаси някого само от случайни неорганизирани досадници - примерно бабаит с мно'о як мерцедес, който те засича на магистралата. Или от група граждани, които могат да те набият на предизборен митинг.

В последните дни на предишния мандат на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че се притеснява за живота си и се уреди с охрана от НСО. Тогава много народ искаше да ги бие заедно с Борисов и не беше сигурно да агитират без охрана. А да наемат черни джипове и яки мутри за задушевни срещи с избиратели, също не вървеше.

Делян Пеевски има охрана колкото половината НСО. С по-добре обучени охранители и още по-яки джипове. Няма никакво намерение да се среща с избиратели и няма никакво притеснение да я показва.

Затова е твърде вероятно да са верни информациите, че много настойчиво е отказвал охрана от НСО. Това не е охрана, това е подвижен домашен арест. С благовидния мотив да се запази сигурността на български депутат Бойко Борисов придоби пазарно предимство в пазарлъка с Пеевски. Вече съвсем законно ще знае всяка стъпка и всеки разговор на Пеевски. С каквато цел бяха сложени и охраните на Доган и Местан. Видяхме ги колко охраняват - срещу Доган беше изваден пистолет пред стотици хора и камери и пред милия поглед на НСО. А Местан беше докаран до параноя като в най-критичния за него момент охраната му внезапно изчезна.

Коя от двете теории за отношенията между Борисов и Пеевски е вярна още е рано да се каже. А има и трета. Да я наречем за улеснение "теорията Волен". А тя е, че когато народният артист играе дълго и старателно една роля, толкова се вживява в нея, че накрая и блясъкът в очите и ударите стават истински.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

11

случайно прочетох

05.12 2016 в 16:00

До Коледа е задължително да пазят Пеевски, а Доган не, защото е кльощав.:)