Неща за дясното, които не са ми ясни

Николай Слатински 07 февруари 2017 в 20:11 6674 0

Много неща не са ми ясни - това не е поза, не е оплакване, не е самокритика, не е посипване на главата с пясък. А е просто една най-нормална и напълно естествена констатация.

Всеки ден някакви различни неща не са ми ясни.

Днес, например, такива са следните:

1. Не ми е ясно защо толкова много хора с дясноцентристки убеждения злорадстват, че други хора с дясноцентристки убеждения имат проблеми - да речем с регистрацията на своята партия?

2. Не ми е ясно защо на толкова много хора с дясноцентристки убеждения не им се вярва, че в случая е извършена очевидна провокация, че е погоден тъп номер, ами се надцакват с аргументи, чийто злорад патос и абсурдна логика по-рано бяха патент на "Дума", на онази зловеща Продева "Дума", която ни наричаше с ужасни обидни думи и ни лепеше омаскаряващи ни епитети, само и само да мобилизира чрез насъскване своя електорат срещу нас?

3. Не ми е ясно, защо от толкова много хора с дясноцентристки убеждения се подменят основните и естествените политически противници в тези избори - ГЕРБ и БСП, а огънят и жупелът се насочва към главните и естествените политически партньори?

4. Не ми е ясно защо за толкова много хора с дясноцентристки убеждения е аксиома и даже догма, че трябвало всички (те са 2, може би пропускам някои, защото съм зле информиран и затова допускам да са 3, максимум 4) партии да са под една шапка за изборите, след като така ще се извърши преброяването на ядрото, на по-по-най-твърдия им електорат, който е в рамките на статистическата грешка, а да не се даде шанс за алтернативен, смислен и приемлив избор на далеч по-голямата дясноцентристка публика у нас, заедно с гравитиращата към здравословното, проевропейско, пазарно-либерално, демократично и антикорупционно мислене още по-широка мека периферия?

Текстът на проф. Николай Слатински е публикуван на страницата му във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови