Ненчев, купи магарета за границата с Турция

Венцислав Лаков 02 февруари 2016 в 16:30 12920 8

муле
Натоварено с минохвъргачка и боеприпаси муле от руската армия е в бойна готовност за хибридната война

Турция купува 900 мулета за армията си, по цена 1100 лева парчето. Добичетата ще воюват в планински райони, където нито джип, нито бронетранспортьор може да мине. Редно е военният министър Николай Ненчев, който е с аграрен корен да последва турския пример. И да купи 259 магарета, колкото километра е границата ни с Турция, защото наличните 240 не вършат работа, пък и са в центъра на София.

Подобно политическо решение ще е само от полза за държавата и бюджета и. Магаретата са високопроходими, екологични, не харчат бензин и масло, не им трябват пътища покрай строящата се ограда с южната ни съседка. Те ще са несравнимо по-евтини от F-16 трета употреба, няма да дразнят Русия, защото не се ремонтират с лиценз или без него. Ако се кръстосат с кобила, ще се получи хибридът муле, който пък спокойно може да се включи в модерната сега хибридна война. 

Дългоухите имат и друго предимство - те не коментират заповедите на началниците си, нито им се противопоставят, нито ги подиграват. Не вземат и рушвети, усвояват само зоб и сено. Когато изтече срокът им на годност не се налага рециклиране - може да се превърнат в салам, суджук, пастърма или в краен случай - в депутатски кюфтета.

Освен всичко - с тези животни ще се осъществява и приемственост в армията ни. Ще припомним съобщение от партията на министъра по повод посещението му в Корея миналата година:

"През тежките 1950 г.-1953 г. България е задушена в хватката на комунистическия режим, наложен от Съветския окупатор през 1944 г. Но има яростна съпротива и от българите. Един от достойните българи, сражавал се на страната на Демокрацията и Свободата в Корея, е осъден от комунистите земеделец, емигрант. Атлантикът първо поколение – чичо на министър Николай Ненчев". По-възрастните сигурно помнят, че в същите тези години Българската народна армия имаше полкове с планински миномети, които бяха пренасяни с катъри и мулета. Тези части дори дефилираха на парадите пред мавзолея. Оказва се, че четириногите днес са на почит в Бундесвера, в швейцарската и в руската армия. Нито НАТО, нито Русия са против тези животни.

Проблемът е само един - комисионните. Защото за едно магаре рушветът ще е стотина лева, а за изтребител - няколко милиона. Изтребителят обаче няма да опази границата ни от мигранти, докато обикновеното българско магаре ще се справи, ако се ръководи правилно от професионален военен. Дано министър Ненчев проумее това. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови