Матрьошките на ГЕРБ

Николай Слатински 10 октомври 2016 в 09:35 9279 15

"Отново се чудя на своите ФБ-приятели - обсъждат с гняв, дискутират с възмущение, оценяват с потрес, анализират с омерзение кандидатката на ГЕРБ и цялостната им агресивна, повърхностна, антилогична и лицемерна кампания", пише във фейсбук специалистът по въпросите на националната сигурност проф. Николай Слатински.

И защо го правите, бих ги попитал? Тази кандидатка и въобще всичката им потресаваща кампания не е адресирана към нас. Какво мислим ние за Цецка Ц. и изобщо за ГЕРБ, за тях, а най-вече за лидера им (защото те са като матрьошки - след него са все по-същите, само че все по-малки копия негови по манталитет, възпитание, култура и хал хабер от модерно управление) - това е без никакво значение.

Те от нас и от нашето мнение нямат абсолютно никаква нужда. Те си имат захласнат и сякаш зрител на второсортно ТВ шоу електорат - резултат от мутациите, малформациите, безобразията и аномалиите на средата, на агресивната среда, породена от откраднатия от народа Преход.

Те си имат стабилен социално-административен гръбнак - една огромна маса, хранеща се като чиновничество в държавната и общинските администрации, на държавната и общинскате трапеза - а покрай тях и цялата рода на тази човешка маса, насядала край държавната и общинска маса.

Те си имат ошашавящи и опростачващи обществото медии.

Те си имат силови структури - легитимни и не съвсем.

Затова водят кампанията си към своя захласнат и сякаш зрител на второсортно ТВ шоу електорат; впрегнали са своя социално-административен гръбнак да реализира тази кампания; платили са и са инструктирали своите ошашавящи и опростачващи обществото медии; а отстрани, насядали като послушни стражеви кучета са техните легитимни и не съвсем силови структури, да бдят сакън да не стане нещо непредвидено.

Това е кампания, ориентирана не към нас и пет пари не даваща за нас. Това е кандидатка не за да я подкрепяме ние и на тях не им пука, че изпитваме остатъчно чувство на национален срам.

Те си създадоха (за жалост и с наша помощ) своята България, затова се отнасят с презрение към нашите радини вълнения в клаустрофобичната ни и смаляваща се наша България.

От тази наша клаустрофобична и смаляваща се България бяга стремително българската младеж - бяга в чужбина или навътре в себе си; бяга, защото не иска да гледа и понася повече тяхната, гереберистка България.

Така че вместо да се ядосваме и възмущаваме каква им била на герберистите кандидатката и колко нахална им била кампанията, да пускаме скайповете и да си говорим за най-простичките и земни неща с нашите деца и внучета...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

15

синя сова

12.10 2016 в 17:44

"Професоре",точно това е грешката на "народа".Затова сме на това дередже!Той ги лъже,той ги манипулира,той им се подиграва-"Аз съм прост и вие сте прости ,значи ще се разберем"...а те го "обичат"!Аз ги наричам -"ошашавения електорат"!Искрено се надявам този пат да са намалели поне с още 300 000!

12530

14

синя сова

12.10 2016 в 17:34

№ 14 -заблуден си като гербарска овца!"герб" спънаха реформата в съдебната система!И никакви стенограми не публикуват,а канят 5 телевизии уж да снимат заседанията на правителството,а после решенията взема "Първият"!Стенограми наистина са писани за всички заседания на правителството на ОДС от 1997/2001!И сега ги има в Интернет!А парламентарната култура на "герб" е под всякаква критика!Това тяхното се нарича авторитаризъм!Каквото каже "Първият" това се приема!И не обръщай нещата на опаки!Съдебната реформа беше бламирана от гербарите!Там командва само ТОЙ и цацаров,който има неограничена власт,неговата работа не подлежи на контрол,а той пази "гърба" на "Първия".Гербарите не искат реформи в съдебната система!

12530

6

синя сова

10.10 2016 в 11:07

№ 3- Още мога да ти кажа...Така нареченият клиетелизъм върви при "герб" с пълна сила,всички техни кметове ,като послушни пуделчета изпълняват "поръчките" на "Първия"-например колко гласа да донесе всеки от тях ,когато дойдат избори.Под заплаха от уволнение те държат подчинените си и ги правят послушни изпълнители.Не ми се подхваща сагата с купените гласове ,дори за 50 лв.в кибритена кутийка...Даже "Първият" използва европарите за саниране ,като свой личен принос в малките селища и лъже хората колко бил щедър(по подразбиране-гласувайте за "герб"!)Някай в Народното събрание поиска ли отчет от регионалната министърка ,къде отидоха парите за санирането?...не ми се обсъжда повече тази напаст "герб"!