"Борисов плещи глупотевини"

Христо Иванов 26 април 2017 в 18:11 10417 8

Необходимо уточнение: цитатът, който коментирам по-долу, е от предишно героично заемане с енергетиката на Цацаров. Сега, по мои сметки, е третата подобна акция от началото на мандата му. Déjà vu...

Фразата на Цацаров, че "прокуратурата трябва ОТНОВО да заеме мястото, което Конституцията й е определила – да бъде гарант за законността и да защитава обществения интерес" не е случайно изпусната недомислица.

Тя беше важно съобщение на своята клиентела от Дълбоката държава, (deep state) както в Турция наричат олигархията. Там това е съюз между масони и други тайни организации и военните. При нас на мястото на военните са ченгетата. Никак не е случайно, че точно Турция е онзи Ориент, от който иде "светлината" на нашите Герговци.

Та, тези хора са си избрали Цацаров с реална длъжностна характеристика да им гарантира недосегамост от закона, освен ако по правилата на Дълбоката държава някой не трябва да бъде натиснат, ощавен и пр. Действията на главния прокурор са сигнал, че ако някой си мисли да се отървава от него - понеже политическата цена за поддържането му на сцената става твърде висока - той може и да премине от спазване на олигархичната си функция към ролята си по конституция. Това е моментът, от който мнозина в олигархията, се боят: когато общественият натиск и борбата за оцеляване на един или друг участник в омертата ще доведе до непланирано включване на някоя от функциите на приведената в будна кома държавност. Затова и Борисов плещи глупотевини в отчаяни демонстрации на лоялност към Цацаров и панически се разграничава от оперната далавера в панаира.

Та, това е поредният момент, в който на повърхността изплува детайл от функционирането на Дълбоката държава, и можем да си припомним, че тя не е нашата държава. Въпросът е искаме ли ние своя държава или ще се задоволим да бъдем пасивни наблюдатели на това какво прави Дълбоката държава с нашата родина и животите ни. Оставка, Цацаров!

Позицията на бившия правосъден министър и лидер на Да, България е от личния му фейсбук профил. Заглавието е на редакцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

8

Jinx

27.04 2017 в 18:54

Не че Борисов и титан на мисълта, ама такова изказване да идва точно от Христо Иванов е нелепо.

12860

7

newfoundland

27.04 2017 в 18:20

Борба на интереси, просто Христо Иванов е прекалено слаб да повлияе обаче, както се видя на изборите.

12392

6

мгергов

27.04 2017 в 14:22

Еййй, този няма да млъкне и това е!

12373

5

Emigirl

27.04 2017 в 12:13

Сбъркани представи и тотално деструктивни идеи от страна на Иванов, не знам кой от двамата е с повечето глупотевини

12094

4

дони

26.04 2017 в 23:37

Сбъркана ни е конституцията - мястото на прокуратурата не е в съдебната власт, тя е държавен обвинител. И трите власти трябва да бъдат независими една от друга, което обаче не изключва контрол от НС. При нас прокуратурата е АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМА и не се отчита пред никого. И в интерес на истината, хората роптаят срещу съда и съдиите много повече, отколкото срещу прокурорите. Но за това козелът на снимката не говори!