Крис Фрум пропуска Джиро д'Италия

OFFNEWS 02 ноември 2016 в 15:08 3072 0

Трикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум се е фокусирал върху четвърти успех в най-престижното състезание в шосейното колоездене.

Британецът съобщи, че заради голямата цел обмисля да не кара в юбилейното 100-о издание на Обиколката на Италия, чийто маршрут наскоро беше разкрит.

"Маршрутът на Джирото обещава доста интересна надпревара. Той е много добре балансиран, което е неочаквано за стартове от такова ниво. Състезанието обещава да е много увлекателно. Все още не съм взел окончателно решение, но по-скоро няма да участвам. Смятам да се съсредоточа върху подготовката си за Тур дьо Франс 2017", коментира Крис Фрум пред cyclingnews.com.

Британецът говори и за бъдещето си в настоящия си отбор Team Sky. Той не изключва възможността да кара за него до края на кариерата си.

"Чудесно е, че имаме толкова силен британски отбор. Харесва ми цялостната атмосфера в него. Има химия на всички нива - от състезателите, през директорите до механиците и шофьорите на бусове. Това е важно за времето между състезанията", добави Фрум, който ще стартира сезона си в Австралия в края на януари.

През март той ще кара в Обиколката на Каталуния, следват любимите му Обиколки на Йоршир и Калифорния, а непосредствено преди Тур дьо Франс ще се пусне в двудневния Критериум дьо Дофине. След Франция, британецът планира да кара и в Обиколката на Испания наесен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови