Канчелара имал алергия към пчели

OFFNEWS 27 септември 2016 в 15:06 6833 0

Двукратният олимпийски шампион в колоезденето Фабиан Канчелара има алергия към ужилвания от пчели и затова е ползвал медицинско разрешение за употреба на забранени вещества от УАДА.

Това разкриха от отбора му Trek-Segafredo в отговор на публикуваните в петък списъци на спортисти от руската хакерска група Fancy Bears.

Четирикратният световен шампион, специалист в еднодневните класически състезания и носител на 7 етапни победи в Тур дьо Франс се е подлагал на лечение в периода от 17 август 2011 г. до 18 май 2013 г., разкриха още от клуба на швейцарската звезда.

Пояснява се, че тази информация не е нова и вече е била публикувана и обсъждана в медиите, което обезсмисля дейността на руските хакери.

Актуалната звезда в колоезденето Крис Фрум от Великобритания призова Международния колоездачен съюз и УАДА да внесат ред в тези медицински разрешения, тъй като според него в момента има много широко поле за тълкуване. Самият Фрум също е бил наказван от УАДА за употреба на забранени вещества.

"Очевидно е, че тази система е отворена за злоупотреби. Трябва да се наложат по-ясни критерии и граници, за да няма съмнения в злоупотреба", заяви трикратният победител в Тур дьо Франс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови