Вили Лилков: Нова Република е истинското дясно

offnews 26 февруари 2017 в 13:57 6289 6

"Темата за по-активна политика към българите в чужбина е наистина важна и аз ще споделя нещо, което подготвихме заедно с моите колеги в 43-то Народно събрание, но не стигна време да бъде вкарано в съответното законодателство. Ние смятаме, че в България е крайно време да се въведе така наречената карта на българина, която да бъде една възможност за всички българи в чужбина, които имат българско потекло". Това заяви кандидатът за народен представител от Нова Република Вили Лилков в студиото на „Седмицата" по Дарик радио.

Според него тази карта ще е нещо различно от българското гражданство, но с нея тези наши сънародници ще могат много бързо да започнат да живеят, да се образоват и да започнат бизнес в България.

"Такава карта вече са въвели и поляците например, за всички етнически поляци в чужбина. Абсолютно протягаме ръка към всички българи в чужбина и е много важно връзката с тях да се установява чрез културата, чрез спорта. И много е важно тези хора да получават грижата на българската държава и нейното внимание", каза той.

Лилков обясни, че Нова Република е символ на активните политици, които искат да бъдат представители на хората, а не самоцелно да притежават властта. Според него, личностите събрани в дясното обединение са хора с доказан авторитет, не само в политиката, а и в своето битие като професионалисти.

"И нещо много важно, в Нова Република влиза и Гражданския съвет, който беше в основата на Реформаторския блок и по-точно знаковите лица на Гражданския съвет - Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Петър Славов. И тъй като казах, че е Нова Република влизат и най-активните народни представители на 45-то народно събрание. Петър Славов е най-активния депутат, с най-много зададени въпроси към министрите, с най-много законодателни инициативи. Мартин Димитров е втори, Методи Андреев е трети, аз съм в шестицата на най-активните народни представители. Залагаме на хора с доказан авторитет и нещо много важно, хора, които не се страхуват да казват „НЕ". Трайчо Трайков се противопостави на картелите в горивата. Дори имаше смелостта и доблестта да напусне в управлението на Бойко Борисов. Мартин Димитров се бори и до днес с лъжата АЕЦ Белене. Петър Славов участваше много активно в разкриването на далаверата около Южен поток. Радан Кънев – човек, който не се поколеба да напусне и да оттегли подкрепата си за управлението на Бойко Борисов, когато основното обещание за съдебната реформа не се състоя", каза Лилков.

Той бе категоричен, че следващото управление трябва да бъде преди всичко дясно-центристко.

"Това и другата мисия на Нова Република в тази кампания - да застанем много категорично срещу възможността БСП отново да се върне във властта. Ние сме антикомунисти, не трябва да забравяме това. И това, което се очертава в следващия парламент, да видим много популиски, центристки и леви партии, така че ние ще бъдем истинската дясна алтернатива и истинското антикомунистическо ядро, което ще се противопостави на връщането на БСП във властта", каза Лилков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

26.02 2017 в 15:06

А павиан авънов? Него къде го изоставихте? Що така?

42249

1

Denis Rizanov

26.02 2017 в 14:03

Все едно да кажеш, че амбреажа е истински десен... педал в управлението на мпс.
 
X

Да помогнем на украинските деца!