Учители към Добрев: Отменете закона за образованието

OFFNews 24 март 2017 в 11:05 2089 0

Отменете Закона за образованието, който от учители ни направи писарушки и вместо да обучаваме децата, сме затънали в бумащина. 

С тези думи посрещнаха представители на учителските синдикати в Габрово водача на листата на коалиция „БСП за България“ Кирил Добрев. „Заради липсата на адекватна реформа в образованието нашата професия става изчезващ вид и се налага над 4 хиляди пенсионирани преподаватели да се връщат и да преподават, поради недостиг на кадри“, коментираха още учителите.

Кирил Добрев подчерта, че първите стъпки, които ще направи левицата в тази посока е именно отменянето на Закона за предучилищно и училищно образование. „Не ме изненадва реакцията на учителите, защото фактите показват, че законите на ГЕРБ отразяват всичко друго, само не и интересите на хората, работещи в дадената сфера“, подчерта Добрев. Той уточни, че в платформата на „БСП за България“ са разписани конкретно ангажиментите, които поема левицата в областта на образованието. 

„Имах среща и с представители на бизнеса в Дряново, където също основна тема беше не друго, а образованието и липсата на подготвени кадри, които да подпомогнат българското производство“, обясни водачът на листата на „БСП за България“ Кирил Добрев. Той подчерта, че по време на всичките си срещи с предприемачите в региона слуша едно и също – липса на подготвени и обучени специалисти, както и възможностите на дуалното образование и обучение. „Не мога да разбера за каква образователна реформа говорят от ГЕРБ, след като само до преди няколко месеца ни обясняваха, че законът им за образованието е най-добрият. Днес се явяват едва ли не, като новородени и ни обясняват как образованието ще им бъде приоритет. ГЕРБ не е новосъздадена партия, която за първи път е на политическия терен и не разбирам защо бяга от отговорността“, каза Кирил Добрев.

Срещите на водача на листата на „БСП за България“ в Габрово продължиха с хората в Дряново и Севлиево, където той беше придружаван от останалите кандидати в листата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови