Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Трайков: Рискуваме да ни накацат летци, обърнати на Изток

OFFNews 30 октомври 2016 в 15:12 15979 15

България се управлява от шепа самозабравили се милиардери, политици, магистрати и олигарси. Хората, които са наши конкуренти в тази кампания и днес се крият от дебат, утре ще се крият от вас, гражданите, зад стените на президентството.

Това каза пред препълнената зала в Русе кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

„Изборите за президент не са избори за партиен секретар на нацията. Това трябва да е ясно на тези партийни лидери, като г-жа Нинова, г-н Първанов, г-н Борисов или Цветанов, които бродят по студията под ръка с кандидатите си. Трябват ни хора, които предпочитат България пред партийните интереси, иначе рискуваме да ни накацат летци, обърнати на Изток, на Североизток или Югоизток, а там няма демокрация, няма свобода, а контролирана икономика, агресия към съседите и репресия на опозицията“, допълни Трайков. 

Той подчерта, че ние вече сме направили своя избор и той може да бъде само в семейството на страните, които са част от богата Европа. „Това е нашият избор. Кандидатът на БСП г-н Радев се крие зад инициативен комитет, но е ясно какво цели той - да върнат БСП обратно във властта, което всеки път виждаме как приключва за България“, допълни още Трайков.

„Идваме от Силистра и хората там казват, че ако не си член на ГЕРБ не можеш да работиш в общинска фирма. Трябва да прекъснем този омагьосан и порочен кръг“, добави Трайков. Той беше категоричен, че в България президентът е много силна фигура. „Не позволявайте да ви заблуждават в обратното. Затова се опитват да смачкат кампанията, за да не се чуе мнението на хората. Искат всичко да е уредено в свирен мач. Вярвам, че свободните българи ще покажат, че отново имат силата да бъдат свободни“, заяви Трайков и допълни, че стратегията за изборите е една – „първо бием едните комунисти, после другите“.

„Боря се срещу проявите на комунистическо, тоталитарно мислене, независимо от коя партия идват. Даже няма да скрия и на хора от нашата коалиция, която ме е издигнала, когато се опитват да ми слагат думи в устата, им казвам, че така няма да стане“, каза Трайков.

Ние искаме хора, които не са се облажили от меда на властта, хора, които търсят пътя за доброто бъдеще на България и виждат страха от връщането на наследниците на Държавна сигурност и комунистическата държава, за да спре ренесанса на тоталитарния октопод“, каза Трайков. Той допълни, че това може да бъде постигнато само от „хора с достойнство, които намират сила в убежденията си и в подкрепата на хората, а не в силата на издигналата ги партия, както казва г-жа Цачева.

Г-н Радев, въобще не искам да го коментирам. Офицер, който да сравнява постигането на националния идеал за защита, това да си член на семейството на свободните европейски народи, образована Европа, той да го нарича Ньойски договор. Що за безочие? Истинската алтернатива е в избора на верните хора“, категоричен бе Трайков.

„Демократите в България трябва да търсят начин да стъпят на една обща платформа. Да загърбим някои тактически противоречия в името на стратегически важната цел България да е истинска демократична държава. Не партийна автокрация, маркирана като демокрация“, каза още Трайчо Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

14

El Commandante

30.10 2016 в 22:09

Ахаха, не, не си, всички ги питат така по някое време.

А виж, Цачка никой не я пита дали не е робот.
Баце също.

Защо?

Защото такива тъпи роботи няма.

63994

12

Red or Dead

30.10 2016 в 21:44

МАЛОУМНИКЪТ с жълтата триколка дека беше днес, файтонджиите.....

ЕЛ, аз влизам в залога като казвам МАКС 4% от които 3% купен вот от техните братя мОнгали...

РАДЕВ президент.....кой не гласува за Радев да му изсъхне ръчицата, бял ден да не виде....и так далее......

13277

8

66

30.10 2016 в 20:39

или
Летец, надупен на североизток, а не политик.
или
Агент,надупен на югоизток, а не политик
и все деривати на БКП и ДС-КГБ

77927

7

El Commandante

30.10 2016 в 20:26

Тъпак.

7% на изборите ти е тавана.

Некой от вас глупаци, басче?
 
X

Подкастът на OFFNews