Трайков: България е като посттоталитарна монархия, Борисов взема решения вместо всички

OFFNews 25 октомври 2016 в 11:31 8401 24

Страната ни прилича на посттоталитарна монархия, в която един човек взема решенията вместо всички. Трябва да се възстановят механизмите на правовия ред. Този човек е министър-председателят Бойко Борисов. Всички в България го знаят. Става дума за съдебната власт, изпълнителната власт, законодателната власт. Това заяви в интервю за БГНЕС кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

По думите му европейска България трябва да възстанови демокрацията в нормалния й вид - с разделение на властите, които се контролират една друга.

"Функцията на президента не е на балансьор и въжеиграч, а на върховен коректив на несправедливостта, в която живеем. Правовият ред е „пречиствателната станция“ за всички недъзи в България. Сред тях са престъпността, борбата с картелите, търговията с влияние, контрабандата, политическите монополи. Когато прережем лентичката на тази пречиствателна станция и без да викаме телевизиите, за да снимат, ще сме постигнали сериозен успех за страната ни", коментира Трайков.

"Президентът трябва да е глас на хората и коректив на властите, а българите трябва да усетят справедливост, защита за живота, сигурността и имуществото и да получат хоризонт за развитие и успех. Нужно е президентът да е недоволен човек – такъв, на когото не му харесва челното ни място по бедност, не му харесва корупцията, смъртността, миграцията. Не ни трябва самодоволен и любезен костюм, който щастливо представя страната на международни форуми", коментира ролята на презодента Трайков.

По отношение на мигрантската криза Трайчо Трайков коментира: "Европейски имаме общ проблем, заедно с Гърция, Италия, Малта, Испания и трябва да обединим интересите си по външната граница на Европа и заедно да настояваме за единна европейска позиция пред страните от Вишеградската четворка и богатите страни от Северна Европа. Само така българският глас ще е силен. С притичване между Истанбул и Берлин няма да стане.

Отделно трябва да атакуваме каналите на контрабандистите и заспалата българска администрация, за да намалим притока на нелегални бежанци от една страна и да обработим по-бързо документите на тези, които са в бежанските центрове и бързат да отидат при роднините си в Швеция и Германия. Това са най-бързите мерки, които трябва да се вземат, а телената ограда ще оставя на строителите и на Патриотичния фронт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

25

Red or Dead

27.10 2016 в 04:40

О,ШНАУЦЕРА,как са лактите...разстат ли...:-) :-) :-)
А коленете...много ли са зачервени :-) :-) :-)
Точно ти да говориш за рейтинга:-) :-) :-) :-)
А БУРКАТА...РУСКИНЯТА препира ли я :-) :-) :-)
Аейде..ти си знеш,с лакти напред и...СЪВЕСТ..НАЗАД...

63994

21

Red or Dead

26.10 2016 в 22:07

Професоре, това си е точно НАКАЗАТЕЛНА акция с/у ПРОГРЕСИВНАТА част от форума........съвсем умишлено, тенденциозно и целенасочено......

Току що разгледах изтритите коментари на обичайните заподозрени.......ами кво да ти кажа смях в залата....оказава се, че думите “пудел“...“пуделчук“....“сороститутки“...са някакви ужасни думи които очевадно вадят от равновесие тези толкова раними нежни души........

И в същото време...ежедневната употреба на ...“посрански“...“червени гниди“...“Хуйло“.....са си нещо обичайно и вече на никой не му прави впечатление.......

Но палмата на първенството за мен си е ...миниШНАУЦЕРА който в прав текст съвсем безнаказано нарича собственика на сайта Йончев......“идиот“.....НАЙС, а......въшката като се напие с кръв и се качва на челото.....нека, да са му честити на Йончев, нека им се радва....на всите “умни..красиви“.....


63994

19

Red or Dead

26.10 2016 в 07:41

О,чудо....РЕйТИНГА..ми възкръсна,ама това не ми е много удовлетворително,просто ми е напълно невнятна логиката на цензуриране.....дано проблема е само в мен,инак...лошо,Седларов,много лошо.

63994

18

Red or Dead

26.10 2016 в 05:32

Апропо,да разбираме, че всичко с Шнауцера и другата порностатиска Кичка си е муцка и са чисти като утринна роса :-) :-) :-)

63994

17

Red or Dead

26.10 2016 в 04:47

Йончев,що си ми окастрил рейтинга САМО с 6000 точки....СТАРХИДИЯ МУ :-) :-) :-)

Важното е,че на миниатюрния ШНАУЦЕР всите коментари са изрядни и пълни с обич и състрадание :-) :-) :-)