Трайчо Трайков: Бъдещето на България е в интегрирана Европа

OFFNews 04 март 2017 в 17:30 2435 1

Трайчо Трайков

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Трайчо Трайков

"Мисленето и говоренето на БСП и на подобните на нея партии е изключително безотговорно и вредно за бъдещето на България! Не трябва да се връщаме към затворена политика. Бъдещето на нашата нация е в интегрирана и обединена Европа."

Това заяви политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков във видео обръщение към европейските българи, с което ги призова да подкрепят на изборите онези партии, които работят за бъдещето на България в интегрирана и обединена Европа.

Нова Република се обръща към другите политически сили да се отнесат сериозно и да заемат позиция по петте предложения за бъдещето на Европа, сред които е и вариант за „Европа на различни скорости".

„Не искаме Европа, където липсват свободи като тази на свободното движение на хората. Искаме общ пазар, гаранция за мира и стандарта на живот, за спазването на човешките свободи", каза още десният политик.

Трайчо Трайков припомни, че Нова Република очаква българското правителство да изготви национална позиция, която да защити интереса на България. Нова Република бе първата политическа сила с реакция по предложенията на Юнкер и още преди два дни призова институциите да изготвят национална позиция.

"От няколко дни обикаляме България и навсякъде виждаме едно и също. Въпреки всичките критики и резерви, хората виждат бъдещето - тяхното и на своите деца, в обединена Европа. Все повече политици говорят за алтернативни варианти за бъдещето на Европа. Тези дни председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обобщи различните варианти в 5 точки. Изключително важно е българското правителството в следващите дни, седмици и месеци да вземе категорична и добре аргументирана позиция по въпроса какъв е интересът на България в тези варианти, защото от това зависи бъдещето ни.

Не искаме Европа, където липсват свободи като тази на свободното движение на хората. Искаме общ пазар, гаранция за мира и стандарта на живот, за спазването на човешките свободи.

Мисленето и говоренето на БСП и на подобните на нея партии е изключително безотговорно и вредно за бъдещето на България! Не трябва да се връщаме към затворена политика. Бъдещето на нашата нация е в интегрирана и обединена Европа.

Политици, колеги, в следващите месеци, бъдещето на България зависи от вас, отнесете се сериозно по този проблем, мислете за хората!", заяви Трайков в обръщението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови