Цветанов: ГЕРБ иска физкултурен салон във всяко училище

OFFNews 10 март 2017 в 12:35 2338 2

По времето на прехода бяха унищожени масовият и професионалният спорт, бе занемарена спортно-материалната база и никой не пое отговорност за това и за отдаването на националните спортни бази.

Това каза водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търноо и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на кръгла маса във Велико Търново. На форума присъстваха бившият министър на спорта Красен Кралев, представители на спортните клубове в общината, елитни треньори, титуловани спортисти, сред които световната шампионка по лека атлетика за девойки Антоанета Селенска, преподаватели по физическо възпитание и спорт. 

„И в двата си управленски мандата ГЕРБ направи много в областта на спорта, продължаваме да полагаме усилия за изграждането на достъпна среда за масовия спорт и повече спортни площадки“, заяви Цветанов.

Присъстващи изразиха удовлетворението си от това, че през последните години у нас се наблюдава преосмисляне на ролята на спорта, културата и образование в живота на обществото, и припомниха, че през 2012 г. при правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ бе възстановена някогашната гордост на Велико Търново – Спортното училище, закрито 90-те. По думите им, стадионът в старата столица, който бе ремонтиран при правителството на ГЕРБ, е едно истинско „бижу“.

Според Цветан Цветанов освен, че възпитава дух и дисциплина, спортът е превенция на конвенционалната престъпност. „Инвестициите в спорта са инвестиции и в здравето на нацията, а това се отразява благоприятно и на здравната система“, каза Цветанов. Водачът на листата на ГЕРБ подчерта, че за партията основна цел в следващ управленски мандат е във всяко училище да има физкултурен салон. 

Заедно с Цветанов на форума, иницииран от спортния експерт Георги Давидов, присъстваха кандидати за народни представители от великотърновската листа на ГЕРБ, областният координатор на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

2

Nik68

10.03 2017 в 14:35

Защо всички започват да обещават какво ще направят, след като няколко мандата не са го направили.

11751

1

Big Smile

10.03 2017 в 12:46

Ами вместо недоклатения Армеец да го бяха направили...
Физкултурата е част от образователната система и тези въпроси се решават на общинско ниво...
За трибуната Моци, колко ли физкултурни салона биха били ремонтирани?