Цветанов: До края на 2017 г. 1500 полицаи ще охраняват малките населени места

OFFNews 09 март 2017 в 13:01 2068 1

Сигурността е ключова тема в една правова държава. Българските граждани и инвеститорите трябва да знаят, че страната ни е сигурна и предвидима.

Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на кръгла маса по вътрешен ред и сигурност в град Плевен. По думите му, политическите опоненти на ГЕРБ са използвали миграционната тема в предизборната кампания за президентски избори, не за да дадат решение на проблема, а за да всяват страх сред гражданите. “По време на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов бе изградено почти цялото възпиращо съоражение по границата с Турция. Благодарение на личните усилия на премиера Борисов България получи 320 милиона лева помощ от ЕК за опазване на външната граница на ЕС. Част от тези средства ще се използват за видеонаблюдение на българо-сръбската и българо-гръцката граница”, обясни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че в програмата за управление на ГЕРБ са предвидени редица мерки за осигуряване на справедливост и сигурност за всички български граждани. Цветан Цветанов подчерта, че битовата престъпност е тема, която е особено чувствителна за региона. “ГЕРБ предвижда назначаване на 1000 полицаи в системата на МВР. До края на 2017 година 1500 служители ще бъдат ще бъдат ангажирани с охрана на
обществения ред и сигурността в малките населени места”, обясни той.

Избори 2017

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

1

Nik68

09.03 2017 в 15:35

Какво ви попречи да се погрижите за реда и сигурността на обикновения българин през предните два мандата. И в този ред на мисли какво трябва да ме накара, да вярвам, че ще се случи в селдващия ви мандат. Аналогичен и случая с обещаните от БСП икономически ръст, подобряване на доходите и стабилност в държавата. Как да вярвам, че нещо може да се случи на хора, на които досега не се е удавало.