Цачева: Премиерът се пошегува, аз съм майка на един син

OFFNews 23 октомври 2016 в 13:03 5402 3

Аз съм майка на един син. Схванах думите на премиера като шега и като оценка за това как бих изпълнявала президентските си правомощия - с достатъчно любов към всички български граждани, достатъчно отговорно, закрилящо. Това, което е присъщо на всяка майка. Бих казала, че точният израз е "като майка...".

Това заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в интервю за bTV.

Коментарът й бе по повод начина, по който премиерът Бойко Борисов я представи като кандидат за президент на ГЕРБ:

"Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията, тази нация много бащи има. Много претенции за бащи има. Крайно време е да имаме и една майка и да се погрижим действително майчински за този народ, а не хора с его, което трудно въздържат и които мислят, че сядайки в президентството, могат да свършат някаква работа със сила или с натиск", каза Борисов при официалното обявяване на номинацията на 2 октомври.

Аз не се самоопределям като "мъжко момиче" - да, определяли са ме така. Животът ме сблъска с юридическата професия и с политиката. Трябваше да вземам и мъжки решения, но аз не деля решенията на мъжки и женски, а на важни, необходими.

Синът на Цачева - Румен Данговски, който учи в MIT, определи майка си като чудесен съветник. Съветът, който ми е давала винаги е, да правя от лимона лимонада, каза Румен.

21-годишният Румен заяви, че не го притеснява, че майка му е била член на БКП, че тя е страхотна майка и че е напълно естествено България да има жена за президент и жена - председател на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

4

SC

23.10 2016 в 15:53

Ау, ще се разрева от умиление.

17439

1

мнение от IP

23.10 2016 в 13:38

Така де...от това се притесниха хората. Че е "като майка". Аз искам президента да е "като президент".