Цачева: Няма да позволя да ми слагат в устата думи, които не съм изричала

OFFNews 21 октомври 2016 в 16:43 3988 7

Снимка бТВ

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева излезе с официална позиция, в която обвини опонентите си, че манипулират нейни думи от дебата с ген. Румен Радев по бТВ вчера. 

Цачева заявява: 

През последните дни сме свидетели на манипулации, които добиват уродливи форми. Хора с претенции за демократи се опитват да компенсират липсата си на идеи и визия за политики, като подменят смисъла на тезите на опонентите си в предизборната кампания. Няма да позволя да ми се приписват лъжи и да ми се слагат думи в устата, които не съм изричала! 
В състоял се вчера публичен дебат заявих, че върховенството на закона не позволява да има противопоставяне между спазването на основните права на човека и защитата на националния интерес, именно защото законът е гаранция за това.

Ето и точните цитати:

„- Защо България „тихомълком” върна седем души на Турция?
- Тогава, когато не са спазени условията, критериите, не е спазен законът, това трябва да се случва и аз подкрепям такава позиция на българските власти.
- Да, но и националният омбудсман каза, че правата им не са спазени. Човешките права на тези хора спазени ли са, според Вас?
- Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права.
- Преди всичко е националният интерес или правата на човека?
- Върховенството на закона не позволява да има противопоставяне между двете понятия, защото винаги законът гарантира и онова, което е справедливо и важно за отстояване правата на отделния човек”. 

Многократно сме били свидетели на подобни „добри” практики в манипулацията, при които думите се вадят от контекста, преувеличават се до абсурдни твърдения и се доукрасяват с ужасяващи образи. Крайно недопустимото в случая е, че това се извършва от моите опоненти - тези, които трябва да бъдат обединители, стожери на законността, толерантността и опазването на демокрацията. Тези практики за съжаление ни връщат към едни мракобесни времена, когато репресивният апарат манипулираше истината по жесток начин. Категорично заявявам, че няма да го позволя и ще отстоявам демократичния и политически коректен тон в предизборната кампания, както и досега съм го правила. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

6

синя сова

22.10 2016 в 21:44

№ 5-повечето от протестиращите бяха довлечени с автобуси ,от провинцията ,безплатно от пп герб!Гарантирам,че това е истината!Два пъти ходих на протестите ,от любопитство ,да си поговоря с хората!Даже говорих с един възрастен човек от някакво селце близо до Кюстендил.Той ми каза,че автобусът минал през тяхното село и той се качил,като разбрал,че е безплатно ,искал да види София.Такива ми ти работи...А това ,тази щуротия -"красивите,умните и незнам какви си още ,ги измислиха шантавите медии!Надявам се ,че тогава и тези ,които протестираха,вече съжаляват за грешката си!Надявам се,защото гербарите са мафията!

12530

3

синя сова

21.10 2016 в 18:16

Ами баба цоцолана!Тя съвсем си провали кампанията с този просташки "дебат"!Соц.лозите да се скрият в дупките си и да не ми навират все баба цоцолана на първо място!А боко тиквата да си приготви оставката :)

12008

2

rcw

21.10 2016 в 18:04

Сега остава да обясни само тази манипулация:
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/golemijat-sblasak-cecka-cacheva-sreshtu-gen-rumen-radev.html
около 17:31
 
X

Подкастът на OFFNews