Стойнев: ГЕРБ не се справи с нелегалната миграция

OFFNews 21 март 2017 в 15:01 1706 1

Независимо дали сме леви, десни или от центъра, ние трябва да имаме една единствена позиция относно действията на определена държава, която се бърка в националната сигурност на България, която оказва влияние върху изборния процес. Намираме това за изключително опасно. Всички политически сили трябва да дадем отпор, когато става въпрос за България.

Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП за България” за Старозагорския избирателен район по време на среща с офицери от резерва, действащи военни и полицаи в Стара Загора, където бе обсъдена темата за предизвикателствата пред България в отбраната, вътрешния ред и сигурност.

Драгомир Стойнев припомни, че при управлението на ГЕРБ знаещите, можещите и компетентните са били заменени с политически послушни лица. „Тези хора не се справиха с нелегалната миграция”, каза Стойнев и обяви, че БСП иска отмяна на постановление 208 на Министерски съвет за приемането на мигранти в общините. „Мигранти, които бягат от война приемаме, но тези, които влизат в страната ни по икономически причини, нямат място тук”, категоричен бе Стойнев.

Водачът на листата обяви програмата на БСП в секторите Отбрана и Вътрешна сигурност за изключително амбициозна, защото е нужна решителна промяна. „Искаме модернизация на българската армия, но с пълно участие на българския военно-промишлен комплекс”, каза Стойнев.

Според него в сферата на вътрешните работи е публична тайна, че хората са оставени сами да се оправят. „Ниски заплати, липсваща мотивация, изключително лошата материална база и техническо обезпечаване”, обясни социалистът. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови