Социолог ще се откаже от професията си, ако Марешки стигне до балотаж

OFFNews 02 ноември 2016 в 08:53 7190 3

Юлий Павлов

Социологът Юлий Павлов ще се откаже от професията си, ако кандидатът за президент Веселин Марешки стигне до балотаж.

Това каза самият Павлов в ефира на Нова телевизия в отговор на нападките на Марешки, че социолози нарочно не го "мерят" и му дават слаби резултати.

Според последното проучване на Центъра за анализи и маркетинг на Павлов, проверено в периода от 15-ти до 22-ри октомври и финансирано от центъра, Марешки ще получи гласа на 4,2% от избирателите.
„Аз съм сигурен, че това е измамно. Аз съм между първите двама на балотажа, а въпросът е кой ще бъде на балотажа срещу мен”, заяви преди дни Веселин Марешки.

Той поиска от социолога Юлий Павлов да се включи в облог дали резултатът, който ще получи на първия тур ще е същият като прогнозирания.

Облогът се прие, но с условие: „Ако Марешки се класира на балотаж, както той твърди, аз ще призная, че не разбирам от социология и ще се откажа от нея. Ако Марешки обаче не се класира на балотажа, той трябва да се откаже от политиката и бъде така добър и да спре да коментира неща, от които не разбира”, заяви Юлий Павлов и уточни:

„Готов съм да заложа и то в съотношение 10:1 а именно 1000 лева срещу сто лева от Веселин Марешки”. Залогът прие и кандидатът, но с друго условие – не място на балотажа, а по - висок резултат от този, получен в проучването.

„Можем да сложим някакъв процент на грешка и гласовете за Марешки да достигнат 7%, но той не може да мечтае за балотаж. Първите трима са ясно определени фаворити. Той дори до трето място не може да стигне”, коментира Юлий Павлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

02.11 2016 в 11:41

Социологическите проучвания влияят на някои от избирателите и е добре да не се оповестяват в предизборна кампания.
Марешки ще е изненадата на тези избори, според мен.

12101

2

antikvar

02.11 2016 в 10:32

кой е социолог бе? тая пачавра?