Румен Радев ще търси диалог със синдикатите

OFFNews 21 октомври 2016 в 13:34 1870 0

Кандидатът за президент ген. Румен Радев проведе среща с ръководството на КНСБ. 

По време на нея той изложи своите виждания в областта на социалната политика, здравеопазването, образованието, сигурността на държавата. Президентът на синдиката Пламен Димитров сподели позициите на организацията пред кандидата за президент, като по време на разговора бяха изложени сходни позиции по ключови за страната теми. Ген. Румен Радев бе категоричен, че ще защитава всяко нарушено трудово, социално и синдикално право на всички български граждани. „Ще търся диалог със синдикатите и ще разчитам на тяхната експертна оценка“, категоричен бе кандидатът за президент.

Сред дискутираните теми бе и споразумението СЕТА, което засяга в голяма степен трудовите права на гражданите. „То защитава интересите на корпорациите, но не и правата на работещите. Категорично съм против това“, подчерта ген. Румен Радев.

По време на срещата бе коментирано и случващото се в сферата на образованието и здравеопазването, като кандидатът за президент бе категоричен, че те са част от националната сигурност на държавата.

Ген. Румен Радев подкрепи и позицията на синдиката за развитие на индустрията в България, като обясни, че едва ли ще е възможно да се възроди в онзи мащаб, каквато сме имали преди години. Но може да се създават условия за развитие на по-малки по мащаби предприятия, които да успяват да създават работни места и подходящи условия на труд, гарантирайки съответните права на служителите си, заключи Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови