Радев не приема изборите като състезание

OFFNews 31 октомври 2016 в 09:00 2185 1

Не приемам изборите като състезанаие за награда, а като битка за доверието на хората и за доброто на България.

Това заяви кандидатът за президент, издигнат инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. Той обясни, че големият залог на предстоящите избори е дали ще продължим да имаме президент, който да изпълнява волята на управляващите и да се съобразява изцяло с чужди интереси или ще имаме президент, който ще се ръководи само от интересите на българските граждани. 

Ген. Радев подчерта, че основен приоритет за него и Илияна Йотова ще бъде националната сигурност във всичките й измерения, не само силна и боеспособна армия и ефективна полиция, но и независима съдебна система. „Казват, че съдебната реформа била приключила. Извинете, но тя не е започвала, щом престъпници се разхождат с множество висящи дела и продължават да извършват едни и същи престъпления“, поясни генералът. По думите му това означава, че тази система е финансово зависима. Той допълни, че след като съдебната система не може да предяви и искане към политици, това означава, че е и политически зависима. „Ще работя за осъществяването на реална съдебна реформа“, заяви ген. Румен Радев.

Днес повече от всякога имаме нужда от силни хора. Не просто от лидери, а водачи на българската нация, които могат да говорят с институции, с гражданското общество, но най-вече да могат да разговарят с българските граждани, а не да се затварят в непристъпни крепости на „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2“, заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. 

Време е за избор между смелост и послушание и ние казваме – няма да ни уплашите. Статуквото в лицето на управляващите се е обявило срещу промяната, но промяната ген. Румен Радев и Илияна Йотова се обединяват с българския народ и това е гаранция за победата, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Искаме да ви кажем, че от името на младите, които не искат да връщат 16 млрд. заем; от името на учителите, които не искат да преподават Робинзон Крузо вместо Под игото; от името на лекарите, които не искат да изпращат хората в списъка на чакащите и да им взимат пръстови отпечатъци; от името на малкия и средния бизнес, който иска да работи, а не да е подчинен и стъпкан от 7 големи фирми, заявяваме волята си за промяна и заедно ще я постигнем“, категорична бе Нинова. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови