Радев: Не обещавам неща, които не мога да изпълня

14 октомври 2016 в 09:10 3014 2

Снимка БСП

Независимо от политическите убеждения единството и обединението е възможно, но само тогава, когато името е България. С това име в центъра нашата двойка тръгва към изборите, за да водят страната ни към по-добро.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред стотиците граждани на Пазарджик, изпълнили площада в града. Тя подчерта, че е време за избори и за промяна. „На шести ноември ще избираме между достойнството на един народ и вярност към отечеството и безчестието и службата на чужди господари; между смелостта и послушанието. Ние избираме страната на народа си срещу мафията, която богатее на гърба му. Искаме достойнството на народа ни да бъде върнато и това ще направят ген. Радев и Илияна Йотова“, допълни Нинова. Тя призова присъстващите да поискат и да бъдат част от промяната. „Заедно можем да я постигнем“, категорична е председателят на БСП. Тя припомни, че управляващите са откраднали бъдещето младите, защото те ще плащат заема от 16 млрд. лв., който днес една клика ползват. „Нека се обединим, за да има производство, икономика и работа“, каза още тя. По думите й учителите са духовните водачи на тази нация и не може да започват годината без учебници. „Лекарите също бяха подложени на унижение. Българи, да поискаме промяната, за да не ни превърнат в буферна зона, а ние да плащаме здравни осигуровки на бежанците. Ние искаме това да се промени“, подчерта Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП. 

Не влизам в тези избори като на състезание и не се боря за медали. Искам доверието на хората за бъдещето и доброто на родината ни. Ако се обединим, нищо не може да ни спре, защото зад нас е България“, заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев. Той подчерта, че президентът има много правомощия – да защитава националните интереси, да казва истината, която сега се крие от хората, да обединява институциите, да служи единствено на интересите на българския народ. „Страх ги е, защото ние, с Илияна Йотова, имаме ясни приоритети и ще работим за сигурност във всяко отношение, външна политика с характер, която да се изработва в страната и да се отстоява навън. Няма да се поколебая да застана открито срещу всяко решение, което е в ущърб на българските интереси и гражданите й“, заяви ген. Радев. Той подчерта, че няма да се крият от реалните проблеми на хората. „Ще имаме ясна позиция и ангажираност към проблемите на икономиката, демографската криза, образованието, защото ако ги няма, няма да има сигурност и напредък“, каза още кандидатът за президент и добави: „Искам модерна и просперираща България. Промяната започва на изборите с номер 13“.
„Винаги съм бил коректен и открит и не мога да обещавам неща, които няма да мога да изпълня. Ще бъда инициативен и отговорен президент, защото винаги съм успявал да мобилизирам хората, да ги обединя и да ги водя в критични ситуации. Ще бъда държавник, от когото българите имат нужда в тези тежки времена“, подчерта ген. Румен Радев. 

В страната хората ни чакат с огромна надежда, за да реализираме мечтата за друга България. Давайки ни подкрепа, заставате зад горди и силни българи, които знаят как се отстояват националните интереси“, заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. По нейните думи управляващите ще убеждават хората, че президентът няма пълномощия, защото имат най-слабата кандидат-президентска двойка. „Дълго не можаха да определят кандидат, а когато го показаха, се оказаха поредните послушковци, предаващи интересите на страната“, коментира тя. Според нея държавата е абдикирала от всякъде.

„Тя не иска да се занимава с младежите и възрастните хора, няма закони и правила. Затова си отиват децата ни от тук“, каза Йотова и добави: „Искаме друга България – на образовани хора, здрави и силни“. Тя припомни и злоупотребите с откраднати и подменени протоколи и административен натиск. „Те обаче нямат най-важното – любовта и надеждата на българските граждани“, подчерта Илияна Йотова. Тя посочи, че БСП подкрепя за кандидат за президент човек, клел се в родината и защитавал децата ни. „Той не е истински политик, защото не е участвал в разграбването на държавата ни. Аз му се доверих. Доверете се и вие и ни подкрепете“, призова Илияна Йотова.

Хората от Пазарджик изпратиха ген. Радев и Йотова с пожелание за победа на предстоящите избори и призоваха всички да се обединят и да гласуват за номер 13, защото този глас ще бъде за доброто на България, за самочувствието на българите и бъдещето на децата и младите. 

„Днес България е на кръстопът и не защото следват поредните избори, а защото ще очертаят бъдещото на страната ни. България е кауза и ни трябват силни хора и личности“, каза Йордан Младенов, областен председател на БСП-Пазарджик. „Искаме да живеем тук, да работим и тук да останем. Вярваме, че тук са генерал на духа и силна жена. Хора, които могат да поведат народа и да го изведат в правия път“, допълни Младенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови