Радан Кънев: Герджиков да затвори секциите в Турция и да заминава за Берлин и Хага

OFFNews 15 март 2017 в 15:23 5661 8

Председателят на Нова Република Радан Кънев призова служебния премиер Огнян Герджиков да потърси европейско решение на проблема с натиска на Турция и заплахите за преразглеждане на споразумението между Анкара и Европейския съюз. Според Кънев, България трябва да подкрепи Германия и Холандия в дипломатическия им конфликт с Турция и да поиска помощ за охрана на българската граница.

„Призоваваме Герджиков да вдигне самолета и да отиде в Берлин и в Хага, за да изкаже на Кралство Нидерландия и на Федералната Република солидарност в настоящата криза и да поиска в замяна солидарност по нашата южна граница", каза Кънев.

Председателят на Нова Република Радан Кънев обяви, че Турция упражнява натиск върху изборния процес в България.

"Ние искаме от Герджиков да затвори секциите за гласуване в Турция извън дипломатическите представителства. Това не е наша предизборна идея. Такова искане ние внесохме през октомври 2016 г. и аз лично го обявих от трибуната на 43-тото Народно събрание", припомни Кънев.

Той обясни, че това е смисълът на Европейския съюз – да се защитават една друга.

„Притеснени сме и като българи, и като европейци. Притеснени сме за нашата граница и опасността от мигранти. Притеснени сме и за натиска на Турция над Европейския съюз. Не можем да очакваме решения от партии с турски патерици. Затова Нова Република посочва решението – Единна Европа и активно участие на България в намирането на решения. Без турски и руски патерици".

Радан Кънев призова отново правителството да защити българския интерес за Единна Европа и против идеята за „различни скорости".

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12236

7

News

15.03 2017 в 18:53

Как така БСП, ма стринке? Не беше ли бат Бойко дето се сговори с Ердоганя да му уреди тунканка една буферна зона? Чак чак у Брюксел ходи да представя искането на султаня?! Ааа, да си имаме уважението! Никой няма право да си приписва заслугите на бате Бойко!

42249

3

Denis Rizanov

15.03 2017 в 15:44

Натиск до... кафяво!

42249

2

Denis Rizanov

15.03 2017 в 15:43

Председателят на Нова Република Радан Кънев обяви, че Турция упражнява натиск върху изборния процес в България.

А като бяхте с галеника на ердоган в една коалиция не чувствахте натиск, така ли? Само леко погалване по мъжки откъм гърба. С кого беше в коалиция бе кънеф? Срам ли те е да кажеш? Натиска усещахте ли го тогава?