Призив на репресираните членове на БЗНС

ОFFNews 08 ноември 2016 в 19:37 3946 2

Петко Огойски.

"Днес, след като разбрах, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ: г-жа Цачева и вицеадмирал Милушев, са поискали среща и подкрепа за втория тур от Реформаторския блок и е взето решение от Изпълнителния съвет да се гласува за тях, то съм длъжен да заявя и моята подкрепа, въпреки някои от критичните ми бележки към управлението на ГЕРБ".

Това заяви Атанас Железчев, зам.-председател на 37 НС, почетен член на УС на БЗНС и лежал в затвора заради комунистите, в свой призив:

"Считам това решение за правилно, защото с него се дава подкрепа за про-натовската и про-европейската линия на България. Припомням днес на българското общество и на демократите, че за тази политика дадоха младостта и живота си хиляди земеделки и земеделци в комунистическите лагери и затвори.

Затова, призовавам всички техни наследници да подкрепят на втори тур кандидат-президентската двойка – г-жа Цачева и вицеадмирал Милушев", допълва той.

Петко Огойски, почетен член на УС на БЗНС и осъден на 5 години затвор за “вражески стихове и заговорническа дейност” през 1950 г., се включи също в призива:

"След отчетените резултати от ПЪРВИЯТ ТУР на проведените у нас избори за ПЕТИЯТ, демократично избиран президент на Република България, е редно да отчетем, че показател за усвояваният ден по ден демократизъм в политическото ни пространство е и това, че изборният процес протече без инцидентни стълкновения, без осезателни, фрапиращи случаи на купуване и продаване на гласове.

И както е нормално, при броенето, при отсяването на подадените гласове, дилемата на резултатите сведе проблема до възправянето един срещу друг фаворитите, получили най-много гласове: Цецка Цачева и Румен Радев, с почти равни бройки гласове.

На балотажа – устремно и убедително за демокрацията в България! Длъжни сме да дадем глас за Цецка Цачева!

Защото президентският мандат у нас е петгодишен и това е което може да бъде период на възход или, недай Боже – упадък. Зависи от качествата на избраника; социален произход, образование, семейна среда, политическа опитност, упражнявана професия през досегашния си живот.

Цецка Цачева има качества видени и виждани от всички ни, как години се справя в най-сложни ситуации като председател на два последователни наши парламента.

Даже в много държави по света жените често се приемат като национални лидери след продължителна обществена служба.

Опазил ме Бог да кажа нещо против личността на Румен Радев, но достигайки този генералски чин, той целият си трудов стаж е живял сред хора на които е заповядвал и други са му заповядвали.

В тази връзка нека си припомним следното: Цяла Южна Америка /Бразилия, Колумбия, Аржентина и другите/ имат на земите си не по-малко природни ресурси от Северна Америка /САЩ/, но както знаем, попадайки често, дори предимно под военни президенти, тази Южна, т.н. Латинска Америка, до днес бива броена в т.н. Трети свят, докато САЩ е най-мощната световна сила, управлявана от цивилни с малки изключения по време на война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови