Петър Славов: АЕЦ „Белене“ ще обрече на безработица Стара Загора и региона

OFFNews 03 март 2017 в 16:00 6183 11

Водачът на листата на Нова Република в Стара Загора Петър Славов предупреди, че "всички останали политически сили вече са се договорили да продължат 20-милиардния грабеж АЕЦ „Белене“.

Това ще доведе до закриване на производства в комплексите „Марица – Изток“, защото няма вече да има нужда от произвеждания в региона ток, категоричен е Славов.

„Ние от Нова Република категорично се противопоставяме на схемата, наречена АЕЦ „Белене“ и опитите за нейното възобновяване. Стара Загора ще бъде един от регионите, които ще бъдат най-сериозно засегнати“, предупреди той.

Водачът на Нова Република в Стара Загора Петър Славов обясни, че това означава огромни пари да продължат да изтичат към фирми от партийните обръчи, вместо с тях училищата да са по-модерни, а учителите да са по-добре платени.

Мартин Димитров, който е водач на листите на Нова Република в 24-ти район в София и в Плевен, обясни, че при строителство на АЕЦ „Белене“ най-вероятно управляващите ще погледнат към Маришкия басейн и мините.

„Ако започне да се строи „Белене“, за съжаление много вероятно е Стара Загора да бъде един от най-засегнатите региони. Ние от Нова Република се противопоставяме на тази схема“, каза Димитров.

Петър Славов и Мартин Димитров от Нова Република призоваха хората да гласуват така, че да спасят българския бизнес в Стара Загора.

„Всички други продадоха мача. И ГЕРБ, и БСП, и Марешки. „Да, България“ нямат позиция, а аз знам, че като нямаш позиция, е ясна работата. Реформаторският блок и той е там при тях. Продължаването на грабежа „Белене“ е на разстояние само едно решение на парламента. Аз бях съавтор на решението за спиране на „Белене“ през 2012 година. Днес могат да го отменят с обикновено мнозинство и БСП и ГЕРБ вече са се разбрали“, обясни Димитров.

Кандидатите на Нова Република призоваха старозагорци да подкрепят Нова Република, за да не допуснат възобновяването на АЕЦ „Белене“.

„Петър Славов е един от уникално полезните хора“, каза политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков.

Листата в Стара Загора бе подкрепена още от председателя на Нова Република Радан Кънев и председателя на предизборния щаб Стоил Яков.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

10

Halo

04.03 2017 в 18:26

Е нали енергетиката е от втория му район, ако не влезе в София, това е резервата. Какво неясно има?

13874

9

emanuilis

03.03 2017 в 20:21

Славов, ти луд ли си? Защитаваш енергетика, основана на изкопаеми горива?!?

13214

3

XR4

03.03 2017 в 16:25

"Тва е един от най-абсурдно олигофренските аргументи, които съм чувал по темата."

Ха-ха.Прав си!

77927

2

El Commandante

03.03 2017 в 16:11

Тва е един от най-абсурдно олигофренските аргументи, които съм чувал по темата.

Ашколсун!