Нова Република се оплака, че БНТ ги дискриминира

OFFNews 09 март 2017 в 19:07 5228 8

Нова Република внесе в ЦИК сигнал за дискриминационно отношение от страна на БНТ, като категорично настоява тенденциозното и дискриминиращо отношение към коалицията от страна БНТ да бъде преустановено.

Недопустимо е пренебрегването на водещите народни представители като Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов, Иван Кирилов Иванов – зам.-председател на 43 НС, Вили Лилков, Методи Андреев, Борис Станимиров. Техния принос към гражданското общество и избирателите е изключително значим. Всеки би могъл да види това в работата им в 43-то НС. Подобно отношение е обидно не само към народните представители от Нова Република, а основно е насочено към българските граждани, чиито права и интереси са защитени, смятат десните.

Възражението на Нова Република е заради отказа на БНТ да допусне техни представители до двата дебата между представители на парламентарно представени партии в предаването „Панорама”, насрочени за тази и следващата седмица.

"Същевременно, видно от сайта на обществената телевизия, в дебатите са допуснати представители на коалиции „БСП за България”, „Рефoрматорски блок-Глас Народен” и др., независимо, че прилагайки същия подход и тълкуване, представители на тези коалиции също не би следвало да бъдат третирани като „парламентарно представени”, заявяват от Нова Република.

Коалицията настоява ЦИК да даде задължителни указания за прилагане на чл. 189, ал. 3 от ИК към БНТ и да ги задължи за незабавно преустановяване на въведените дискриминационни практики спрямо представители на Нова Република, нарушаването на утвърденото с решение на ЦИК споразумение от 20.02.2017 г. и изключването ни от дебатите между парламентарно представените политически сили. При неизпълнение ЦИК би следвало да упражни и правомощията си за ангажиране на административно-наказателна отговорност на виновните длъжностни лица.

БНТ изпрати до редакцията ни официален коментар по казуса. В него медията посочва, че се е консултирала с ЦИК и отразява кампанията, зачитайки разпоредбите на Избирателния кодекс, но запазвайки своята редакционна независимост.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

8

Hissarion

10.03 2017 в 09:22

Бирената партия и Бизнес блока защо не се оплакват от дискриминация, а пък тия се оплакват?

7568

6

Tabadatko

09.03 2017 в 21:50

Професора влиза със силен, но глупав коментар. Т.е. професора е силно глупав. :)

42249

4

Denis Rizanov

09.03 2017 в 21:49

пардон, вие не сте никакви републиканци, а обикновени ДС-ейбари!

42249

3

Denis Rizanov

09.03 2017 в 21:48

методи петолъчката, мето 4-тата партия, мето мекото... "водещ депутат"?!
Абе как да ви пуснат бе? Тоя беше седейсар, после стана царист, после гербераст сега иска и като републиканец да влезе. Бе вие, че не сте нормални е ясно, ма що и нас смятате за такива?

другия път ше е я от дост, я от дуписе.