Нона Йотова: Недопустимо е да има разлика в заплащането на мъжете и жените(снимки)

OFFNews 08 март 2017 в 16:25 3327 9

Снимка Сергей Антонов

Недопустимо е да има разлика в заплащането на труда на мъжете и жените в XXI век. Именно заради това неравноправие между половете е нашето шествие за Осми март.

Това каза актрисата Нона Йотова, която е кандидат за народен представител под №4 от коалиция "БСП за България" в 24-и МИР в София. Тя, заедно с останалите жени в листите в столицата, се включи в шествието на жените социалистки по бул. "Витоша". Над сто представителки на нежния пол поискаха равноправие между половете навръх празника. С лозунги за повече работни места за жените, за равностойно заплащане на жените с мъжете, за по-високи детски надбавки и майчински и други те преминаха по централния булевард и поискаха промяна.

Всеки нормален човек в България в момента трябва да иска промяна, коментира Нона Йотова. Много обичам този празник още от дете. Спомням си как ни учеха да поднасяме цветя на мама. Радвам се, че на този празник се събрахме толкова много жени и заедно поискахме промяната. Вярвам, че тя ще се случи, когато сме заедно и я искаме от сърце, каза още Йотова. Тя добави, че като депутат в парламента ще работи в полза на културата.

"Хората на изкуството в България са в крайно незавидна ситуация. Нашето съсловие е доста бедно. А трудът, който полагаме, е огромен и изтощителен. Заплащането понякога пък е под социалния минимум. Затова бих направила всичко по възможностите ми, за да подобря живота на талантливите хора на изкуството, подчерта Нона Йотова. 

Кандидатът за народен представител Анна Славова, която е №5 в листата на 25-и МИР, акцентира върху огромната разлика в заплащането между жените и мъжете. "Синдикатите казаха, че жените в България, които получават над 1000 лева, са два пъти по-малко от мъжете, припомни тя. - Аз, като майка да две малки момчета, настоявам държавата да ни осигури нормални условия за живот. Да има достатъчно места в детските градини и ясли, да не се редим на опашки с часове, за да запишем децата си за училище, да получаваме нормални добавки за отглеждане на децата ни. Като народен представител бих работила за това детските надбавки за отглеждане на деца да бъдат обвързани с минималната работна заплата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8596

9

NikiDanev

09.03 2017 в 09:15

Изумително е интересът на OFF към Нона Йотова, а и към много други червени лица. Колко хора, далеч по информирани, с пълни мисли и очарование споделиха тези червени идеи, защо точно на Нона Йотова се спирате? Да не говорим, че това си е предизборна агитация, тя е в листите на БСП, 1 май и 8 март са дежурно заплюти за тях. Нона Йотова спорна певица, още по спорна артистка, съпруга на бивш син, пребоядисал се или по скоро върнал си червения цвят, мафиот и подлога на Гошо Свинаря от Пловдив, перач на парите на Овчаров, Първанов и други съветски другари. Самият той неинтелигентен, манипулатор, лъжец, който виси във фейсбук и раздава справедливост с просташки постове. И OFF, символа на некомунизма ме занимава с червени креатури, странна работа да ви кажа, а и не с тази очевидно програмна и епохална статия.

6469

7

Halo

08.03 2017 в 21:30

Господи, спасете ме от тази! Не искам да рискувам инфаркт, докато гледам нейната красота! Баба Яга не беше ли в приказките от детството?

29216

5

Лопе де Вега

08.03 2017 в 17:42

За равен труд - равно заплащане! А за неравен труд?

Поздрав!

14469

3

случайно прочетох

08.03 2017 в 17:15

Тая ми беше неприятна.Сега е по-лошо....

12021

1

bls

08.03 2017 в 16:59

"Недопустимо е да има разлика в заплащането на труда на мъжете и жените в XXI век. Именно заради това неравноправие между половете е нашето шествие за Осми март." Нонче, заплатата се ДОГОВАРЯ свободно между работодател и служител /в частния сектор говорим/ - аз лично мога да дам няколко примера от моя опит за компании в които служители с една и съща длъжност /мъже в случая/ получават различни възнаграждения, защото единият е договорил по-високо при преговорите при назначаването - та да поясня - каквото договори бъдещият служител /без значение мъж или жена/, такова ще получава - ама трябва и да го заработва, не ли? Никой не кара насила някой да работи при него - викат те на интервю, и като се стигне до преговори за заплата се слагат картите на масата и те така .. аре стига сме ревали.