Нинова обеща ясни правила за бизнеса пред Американската търговска камара

OFFNews 14 март 2017 в 08:55 2306 2

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи мерките на левицата за изграждане на благоприятна икономическа среда на среща с ръководството на Американската търговска камара в България - водеща организация, обединяваща над 300 американски, български и други международни компании, развиващи своята дейност у нас.

Двете страни обсъдиха основни приоритети в икономическото развитие на България и Бялата книга на камарата за 2017 г., като отчетоха редица сходни виждания за решаване на проблемите на бизнес климата.

„Акцент в програмата ни е насърчаването на производството и иновациите в страната, при ясни правила и пълна прозрачност”, заяви Нинова. Тя обясни за предвиждания от БСП фонд „Индустрия”, чрез който ще могат да се създават публично-частни партньорства. Лидерът на левицата представи и идеята за финансиране на малките и средни предприятия чрез капиталовия пазар, по опростена процедура. Според нея в процеса на стимулиране съществена роля трябва да има Българската банка за развитие. „В момента тя не подпомага малкия и среден бизнес, а определени, малко на брой и големи фирми”, коментира Нинова. 

Един от проблемите, които поставиха от Американската търговска камара, бе липсата на квалифицирани кадри. Председателят на БСП представи отговора на левицата по този проблем – обвързване на образованието с бизнеса така, че подготвяните кадри в професионалното и висшето образование, да отговарят дългосрочно на потребностите на икономиката и пазара на труда.

Корнелия Нинова заяви още, че страната ни има нужда от външни инвеститори, но които спазват стриктно законите на България.

В срещата, която се състоя по покана на Американската търгвоска камара в България и се проведе в централата на БСП, участие взеха водачът на листата на БСП за България за 23 МИР- София Жельо Бойчев и водачът на листата за Стара Загора Драгомир Стойнев. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

2

Nik68

14.03 2017 в 10:08

На тези защо не им разясни как ще стимулира българските производители и ще задължи веригите да продават 50% българска стока, как ще облага с данък богати хора със заплати над .... лв. А те са основно във чужди фирми. Наздарве другарко Нинова.