Нинова: БСП в коалиция с ГЕРБ или ДПС? Категорично не!

OFFNews 23 март 2017 в 21:03 6108 5

Не бихме правили коалиция с ГЕРБ след вота, не, за нас това не е приемлив вариант. Категорично не. Два пъти понесохме загуби от коалиция с ДПС, трети път не бихме допуснали коалиция с ДПС. Категорично и с ДПС няма да направим коалиция, заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Воля" взимат завой към БСП последната седмица, но не разбирам такава непоследователност в политиката, невъзможна е и такава коалиция, както и коалиция с АБВ - Д21, каза тя.

Не допускам вариант БСП да е втора сила. Сигурна съм, че ще направим правителство. Ако спечелим изборите, ще стана премиер, категорична е Нинова.

Според нея най-близки до БСП са идеите и платформата на Обединени патриоти.

Не ги познавам тези хора, няма как да работим с тях, отговори Нинова на въпроса дали би назначила министри от служебния кабинет в евентуално бъдещо правителство на БСП.

Ердоган се меси във вътрешните ни дела

ДОСТ е абсолютно неприемлива партия, чрез нея Ердоган се меси във вътрешните ни дела, в делата на суверенна България. ДОСТ е протурска партия, заяви лидерът на БСП.

Турция се меси във вътрешните ни работи с изказвания на министри, на кметове, с действията на посланика, който подпомага една определена партия, протурска, с изказванията на президента Ердоган. Това е абсолютно неприемливо, каза Нинова.

Тя отбеляза, че ако стане министър-председател, категорично ще заяви на турската страна да не се меси във вътрешните ни дела.

Апелирам за национално обединение по темата национален суверенитет, граници на България, сигурност на всеки български гражданин. Поне по няколко теми да бъдем българи и да бъдем държавници, да забравим различията си и да кажем, че България в този случай стои над всичко, че нямаме различия помежду си и ще се обединим, за да защитим нейния интерес и суверенитета ѝ, призова председателят на БСП.

Нинова обвини ГЕРБ и Бойко Борисов за лошата охрана по границата ни и недовършеното преградно съоръжение:

„Три пъти повече бежанци се хващат на сръбската граница, отколкото на турската – това е разграден двор. Нищо не направиха тези две години“.

Крадецът вика: Дръжте крадеца!

По повод новината, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов завежда съдебно дело срещу нея заради репликата "Крадецът вика: Дръжте крадеца! Внуците са при него. Борисов е бил член на БКП. Аз не съм била", Нинова каза:

"Делото срещу мен е вътрешнопартиен проблем на Бойко Борисов, опит да мобилизира твърдото ядро. Ще чакам Бойко Борисов в съда и той ще загуби това дело“

Използвах поговорка. Ако и това вече е забранено в България – добре, но наистина други неща са важни за мен, а не това, което г-н Борисов днес обяви, твърди тя.

Попитана имало ли е опити да бъде корумпирана, Нинова отговори:

"Намеквано ми е да си променя мнението по даден въпрос - когато бях депутат и ставаше дума за закона за търговските вериги. Имаше убеждавания как този закон не е добър, не са ми предлагали директно пари. Казах Не ме занимавайте и въпросът приключи"

На Борисов, който ще гостува в петък в предизборното студио на bTV, Нинова зададе няколко въпроса: Срещу какво смени кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева; срещу какво получи подкрепата на ДОСТ; докога личният му властови интерес ще е по-важен от националния?

БСП няма да премахне изцяло плоския данък

Предложението на социалистите е частично запазване на плоския данък и данъчни облекчения за младите семейства с деца.

Предлагат увеличаване на данъчната тежест само за хората с доходи над 10 000 лв., които са около 7 000 души. Те ще бъдат облагани с 20%. За останалите данъкът върху доходите ще е 10%.

Парите за пенсии няма да дойдат нито от заеми, нито от данъци, а от по-висока събираемост и ръст на БВП. Думите на г-н Борисов за справяне с контрабандата абсолютно не са верни. През 2008 г. са се обмитявали 22 млрд. къса цигари, през 2016 г. - 13 млрд., тоест 7 млрд. къса цигари по-малко. Никаква контрабанда не е спрял. Ето го резервът за пари. 10 млрд. се краде от тази паралелна държава във всички сектори, това е един от ресурсите, откъдето могат да дойдат средства. Категорична съм, че ще сложим край на тази паралелна държава, коментира председателят на БСП.

Никога не съм била член на друга партия

Никога не съм била член на друга партия, освен на БСП. Баща ми беше член на БКП, каза Корнелия Нинова.

Тя уточни, че по времето на кабинета „Костов” е работила във външнотърговска фирма.

Не познавам Костов и не съм близка с него, не харесвах управлението му, твърди лидерът на социалистите.

Именно след този период тя се насочила към БСП по "прагматични съображения" – програмата на партията по отношение на външнотърговската политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

24.03 2017 в 07:15

ДОСТ не е протурска партия, тя е откровено турска партия, чиито избиратели в огромния си процент не говорят български дори.

А тези,които говорят български като Женя Ефенди, не са за слушане...

63994

2

Red or Dead

23.03 2017 в 21:14

Професоре, вземи ми думите от устата....ЧЕСТНО!