Ненчев: Ген. Радев сам е назначил жена си за пиар на ВВС

ОFFNews 08 ноември 2016 в 18:23 24225 23

Ген. Румен Радев сам е подписал допълнителното споразумение към договора на Десислава Генчева, с което срещу допълнително месечно възнаграждение й възлага да изпълнява и дейностите по връзки с обществеността на ВВС.

Това става ясно от отговор на военния министър Николай Ненчев на въпрос на депутатите Петър Славов и Методи Андреев.

Десислава Генчева е жената, с която генералът живее на семейни начала.

Тя е работила и преди това във ВВС, но подписания от Радев договор й дава допълнителен пост и допълнителна заплата.

Че Десислава Генчева е била пиар на ВВС, е известен факт, но не беше ясно дали заповедта й е подписана лично от Радев или от някой друг.

Заповедта на ген. Румен Радев е подписана на 24.11.2014 г. Ако се окаже, че съвместният им живот е започнал преди тази дата, това би могло да се тълкува като конфликт на интереси.

Военният министър Николай Ненчев ще изпрати преписката на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси, която да се произнесе, става ясно от отговора му до Петър Славов и Методи Андреев.

Кандидатът на БСП за президент съвсем доскоро беше командващ ВВС. Той стана публично известен именно след сблъсък с военния министър Николай Ненчев за ремонта на самолетите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

25

dominici

09.11 2016 в 15:39

Това означава ли, че с Радев за Президент, ще си имаме "Първа дама на семейни начела" или ще е просто "Първо гадже"?

20699

22

Новак

09.11 2016 в 05:52

Аз не адвокатствам на никого - коментирам факти. "Чух, че някой каза така.." не е довод, за да вадиш генерални изводи и да даваш крайна оценка. Бих казал, че е меко казано лекомислено. Може би от "други колеги" пък ще чуеш точно обратното. Но тъй като ти слушаш само това което искаш да чуеш, извод направен на тази база си е чиста манипулация.
Както писах, не коментирам личността на Софиянски. Но мръсотията си е мръсотия независимо за кого и от кой е направена. Комунистите правеха какви ли не гадости в името на някаква идея и това беше достатъчно оправдание за тях. Не че нещо друго е очаквано от тези управляващи, но само за два дни те направиха толкова много простотии в името на това да запазят властта. И тук стана ясно, че за тези хора няма морал и чест. Защото партийната секретарка от комунизма ни плаши с връщане на тоталитаризма като в същото време се държи като абсолютна марионетка на "вожда и учителя". Самият "вожд и учител" сега казва едно, след пет минути се отмята след още пет минути вече е казал трето.
Щом ти е толкова кеф да те водят лъжци и тъпанари проблемът си е твой.

20699

20

Новак

09.11 2016 в 00:10

Точно преди втория тур на кметските избори през 1995, в 24 часа се появи уж ксеро копие на партийна книжка на Стефан Софиянски като член на БКП - типична плиткоумна милиционерска глупост. Това не му попречи много да спечели балотажа. Тогава зад това стояха П. Блъсков и В. Найденов. По онова време Блъсков е в щаба на кандидата В. Йосифов. 21 години по-късно Блъсков май е в медиите на Пеевски, а знаем кой е пръв авер на дебелия.
Не коментирам личността на Софиянски, просто тези методи са типични за тъпи милиционери - до там им стига малкото мозък.
Та ако перукан е имал такива доказателства защо не ги показа преди изборите? Сега това си мирише на ченгеджийска тъпня, но направена не от истински ченгета, а от такива които се занимават предимно с физкултура.

13277

18

66

08.11 2016 в 23:09

някой знае ли
какво ще стане ако на 2-ри тур гласуват само 20% от имащите право на глас ?

сериозно питам

12124

17

Калина

08.11 2016 в 23:04

Ха..ха..а дали да назначава проститутки?