Млади социалисти в НДК. Кой не пляска, няма да гласува за ген. Радев

OFFNews 02 ноември 2016 в 06:12 3319 2

Лора Караджова пее "Оставам тук", изгряващата звезда Наско изпълнява "Отивам там и ме няма", а Богдан Томов - "Пълна лудница". "Кой не пляска, няма да гласува с № 13", обявява той и зала 3 на НДК избухва в ритмични ръкопляскания. 

Така стартира празничната вечер на младежи от БСП снощи в столичния Дворец на културата. През първия половин час Лора с бляскаво оскъдно облекло събира очите на младежите заедно с още две красавици на сцената, целият в бяло Наско обявява "знам, че някои от вас са дошли отдалече" и си спечелва овациите на по-мургавите симпатизанти на БСП в млада възраст от задните редове, а костюмираният водещ Богдан Томов слага край на купона и кани на сцената лидерът на партията Корнелия Нинова и кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. 

Всички стават на крака, започва политическата част на младежката среща. 

Корнелия Нинова: Будете, бдете, бъдете българи

Здравейте мили млади хора,

Добре дошли в един от най-светлите за България ден - Деня на будителите. Нека заедно да покажем своето уважение към онези светли умове, към онези смели жени и мъже, които виждаха пътя в тъмното и преведоха народа ни по този път - Паисий, Левски, Каравелов, Ботев, стотици родолюбци. Не им е било лесно, но историята и времето дадоха своята оценка и днес те са нашите национални герои. Нека покажем уважение към съвременните будители, нашите учители, хората на науката, културата и духовността и на тях не им е лесно, защото и времената и нравите са други.

Ще ви разкажа една история за млади хора като вас, българчета, които прославиха името ни по света. Оказа им се малката чест да участват в едно телевизионно предаване, което се казваше „Съвременните млади герои на България“. Само няколко часа преди предаването им се обадиха, че няма да участват, защото щели да бъдат други младежи, сигурно по-талантливи. Те имаха предимството да са стояли 3 дни на пост, за да регистрират ПП ГЕРБ.

Объркахме си ценностите, мили млади хора. Не си ценим талантите, нямаме идеал, объркахме пътя, но въпреки всичко ни останаха истински и изконни неща като книга, читалище, училище, народ, отечество и свобода.

Любен Каравелов е написал в едно от писмата си: „ Хората се дърпат назад, само за да съберат силите си и да направят голям прескок в пространството напред“.

Мили млади хора,

Ваш ред е да направите този голям скок за България напред. Нищо не е загубено, докато вие, нашите деца, палите огъня във факлите и носите книга в нощта, във вас е нашата надежда да бъдете достойни, да се борите за Бълагрия, да продължавате напред и да увличате след себе си своите връстници, своите приятели, защото България има нужда от вас.

България е на кръстопът и избира, търси вашата подкрепа, за да изберем достойни българи, които ще върнат гордостта на народа, които ще върнат честта на страната, които ще се грижат за нас, за вас, за родителите ни и за децата ни. Затова се обръщам към вас с номер 13, да изберем Румен Радев за президент на Република България и Илияна Йотова за вицепрезидент на Република България.

Мили млади хора, Будете, бдете, бъдете българи. 

Илияна Йотова: Предстои ни много работа, за да направим България велика

Искам да поздравя всеки от вас, всички български граждани с най-българския празник- Деня на будителите. Днес почитаме хората, които запалиха искрата на просвещението, които пренесоха през вековете уникалността на нашата любима държава. Днес ние почитаме предшествениците, съвременниците, които с делата и таланта си озаряват нашата любима родина и възпитават поколения наред български достойни граждани.

Искам чрез вас да поздравя всички български учители, университетски преподаватели, хора на науката, които са призвани да отдадат своята душа, сърце, познанията си, за да изградят от вас младите хора, един силен народ и една силна нация.

Скъпи приятели, днес отново сме пред избори, избори между миналото и перспективите на настоящето. Избор, между надеждата, отчаянието и страха. Избор пред всеки един от нас. Ние с ген. Радев направихме своя избор, избор, които всеки един глас даден от вас за нас, ще бъде за България. За това тя да бъде сигурна и с образована нация.

Всеки един глас даден от вас за нас, ще бъде за пътя, който сме избрали, за да постигнем тези цели, на икономическото развитие на държавата. Всеки един ваш глас ще бъде за начина, по който ще стигнем до този път – единението на президентската институция, с другите институции, с местната власт и най-вече с българските граждани.

Какво ни предстои скъпи млади хора? Преди всичко много работа, упоритост и национално единение. За да направим държавата си велика, независима тук, на Балканите, и там, в Европа. За да постигнем една мечта, и това е мечтата за енергична страна, пълна с вашите предложения, с вашите мечи, с вашите талант, дързост и най-вече с това, да бъдете независими хора. Нека заедно започнем тази първа битка за доброто на България. Първият залог за това е успехът на изборите. Ако успеем, вие ще имате най-важния съюзник - и това е надеждата и доверието на българските граждани. Това е неоценимо богатство. Така че скъпи, млади момчета и момичета - на 6 ноември, с бюлетина номер 13 за победа и за доброто на България! 

Ген. Румен Радев: На тези избори не оставайте вкъщи

Млади приятели, за мен е огромна чест да бъдем заедно тази вечер, на този свещен български празник, ден, в който почитаме паметта на велики знайни и незнайни българи, които запалиха тази искра на българщината, с достойнство и устрем я пренесоха през вековете, за да топли нашите сърца и да ни дава кураж.

Младите хора са будители по призвание. Кой друг, ако не млад човек да мечтае, да се бори, да събори статуквото, да гради бъдещето. Вие сте бъдещето, вие ще разбиете статуквото, вие ще донесете промяната, от която имаме нужда. Затова на тези избори не оставайте в къщи. Всички знаем как се правят избори. Първи, в ранни зори тръгват най-възрастните хора, работещите в средата на деня, а младите, в последните години, не гласуват масово. Този път се обръщам към всички вас - не го правете. Не харизвайте съдбата си на други. Тази съдба е вашата. Искам да ви благодаря, че днес вие сте останали в България и страната може да разчита на вас.

Много трябва да променим, да изведем България от безпътицата, от загубата на национално достойнство и да я доведем, като достойна държава там, където й е мястото в ЕС. Кой друг, ако не вие? Нека да направим България с такова образование, че всеки млад човек да може да открие таланта си и да го развие. Да изградим икономика и трудова заетост, че да успее да реализира по най-добрия начин този талант и да бъде удовлетворен от себе си, да не търси алтернативни пътища навън. Нека направим така, че тази Европа, за която мечтаем, и където бягат хиляди ваши връстници, да я изградим тук, защото ние сме част от Европа и трябва да го осъзнаем. Няма да бъде лесно и има много неща, които всички заедно трябва да ги свършим.

Трябва да излезем от това състояние на примирение. Най-сетне да си постави високи цели. Младите хора са тези, които се борят за високите цели. Нека положим усилия да се придвижим напред и повишим стандарта си на живот. Затова трябва ясна визия и програма за повишаване благосъстоянието и стандарта ни на живот. Трябва ни сигурност, достойнство и онзи спойващ елемент, наречен духовност и вие младите я носите в себе си.

Опитаха се да ме обвинят, че съм бил рисков играч. Във всеки полет има риск, но той трябва да е премерен. Зад него винаги трябва да стои кауза. Нека с вашия премерен риск и вдъхновение да полетим заедно към онази цел, която България очаква отдавна. Не се поддавайте на апатията, на страха. Опитват се да ни притиснат по всякакъв начин, но ние няма да се поддадем, защото ние сме силни с нашата кауза: България за нас, за бъдещето на нашите деца, всички заедно, не на страха и победа на 6 ноември! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12278

2

Bai Tanas

02.11 2016 в 11:23

речи, клишета, позьорство ... това е черупката на тая куха партия от промити мозъци ... същите като ГЕРБ :)