Мартин Димитров, Нова Република: Предлагаме изграждане на газова централа на площадката „Белене"

OFFNews 17 март 2017 в 14:05 2898 1

Нова Република предлага на площадката „Белене" да се построи газова централа. Това обяви на среща с бизнеса в Свищов лидерът на обединението Мартин Димитров.

„Газовата централа на площадката „Белене" ще донесе положителен ефект върху икономиката на Свищов и региона. Същевременно има възможност газът значително да поевтинее в следващите години и това ще направи проектът изключително икономически изгоден. Токът ще бъде евтин, ще има заетост в региона и няма да бъде този корупционен проект, който сега БСП, ГЕРБ, РБ-2 и Марешки охотно подкрепят.", заяви още Димитров.

Подобно предложение е прието от Народното събрание през 2012 година, но конкретни стъпки по осъществяването му няма. Димитров напомни още за позицията на Нова Република относно преговорите, които се водят между Европейската комисия и Газпром за поевтиняване на цената на газа за Централна и Източна Европа.

Миналата седмица лидерите на обединението, начело с Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Радан Кънев настояха за единна цена на газа за Европейския съюз, което по техни изчисления ще свали цената на природния газ в България с около 40%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

17.03 2017 в 14:54

На този мухльо през 2012г му задодаха конкретен въпрос, на който още не е отговорил:

"Тази газова централа с газ откъде ще работи – от космоса или от Русия?"
И Още. Най-важният довод според маутинчо тогава беше, че че ще струва много скъпо присъединяването към електропреносната мрежа на страната. По негови "изчисления" - над 1,2мрлд лв!
Каже бе маутинчо, сега газовата централа ще бъде ли присъединявана, или ще предава произведеното електричество безжично?
Абе защо си мислите, че не помним какви ла.на сте дъвкали през годините бе?! Прости.утки проскубани!