Каракачанов и Калфин спечелиха одобрението на зрителите в дебата на БНТ

OFFNews 02 ноември 2016 в 19:38 4696 3

Кандидатът за президент на ВМРО, НФСБ и "Атака" Красимир Каракачанов е представил най-убедително тезите си в предизборния дебат в предаването "Референдум" по БНТ.

В дебата, освен Каракачанов, участие взеха още Ивайло Калфин, Татяна Дончева, Трайчо Трайков и Пламен Орешарски. 

Изследването е проведено от агенция "Онлайн Сълюшънс" между 500 респонденти, наблюдавали дебата. То е представително и е проведено чрез собствената онлайн общност на агенцията. 

Каракачанов е представил най-убедително тезата си според 32,98% от анкетираните. На второ място се нарежда кандидатът на коалиция "Ивайло Калфин президент" Ивайло Калфин с 31,98% от гласовете. 

На трето място зрителите са поставили кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков и кандидата на "Движение 21" Татяна Дончева с 11,97% от гласовете. На последно място със съвсем малка разлика се нарежда подкрепеният от ДПС кандидат Пламен Орешарски с 11,11% от гласовете. 

Агенцията проследява мнението на зрителите по още два въпроса - "Кой от участниците в дебата е най-подготвен за президент на републиката според вашите впечатления от дебата?" и "Кой от участниците в дебата покрива в най-голяма степен вашите представи за бъдещ държавен глава?". 

Като най-подготвен да бъде президент участниците в анкетата са видели Ивайло Калфин. Той е получил подкрепата на 40,17% от зрителите. На второ място се нарежда Красимир Каракачанов с 25,64% от гласовете, на трето - Пламен Орешарски с 14,53% от гласовете, следван от Трайчо Трайков, получил подкрепата на 11,11% от зрителите, и Татяна Дончева, подкрепена от 8,55% от зрителите. 

Резултатите при третия въпрос са подобни на тези от втория въпрос. На първо място зрителите са поставили Ивайло Калфин с 38,46% от гласовете. На второ място се нарежда Красимир Каракачанов, който е подкрепен от 30,77% от зрителите. Трети е Пламен Орешарски с 11,97% от гласовете, четвърти е Трайчо Трайков с 10,26% от гласовете на зрителите, а последна се нарежда Татяна Дончева, подкрепена от 8,55% от зрителите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови