Каракачанов: Когато бъдем избрани с Нотев, навеждането свърши

OFFNews - Бургас 09 октомври 2016 в 21:46 8689 11

Снимка OFFNews

Кандидатът за президент Красимир Каракачанов и представители на подкрепящите го партии

Пред препълнената зала в Дома на НХК в Бургас, кандидатите за президент и вицепрезидент на "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" Красимир Каракачанов и Явор Нотев се срещнаха с бургазлии.

Основният мотив в речите на политиците от трите партии беше обединението между тях, въпреки противоречията в миналото. Именно и заради опасността България да бъде превърната в мигрантско гето трябва българите да бъдем обединени, призова Каракачанов.

Крайно време е тези разделения, на леви и десни, на сиви и пембени, монархисти и републиканци, да приключат. След 25 г. разделение, ние сме най-бедните в Европа, българската нация е най-бързо изчезващата в Европа, българските граждани са с най-ниски доходи“, каза кандидатът за президент Красимир Каракачанов. 

Той подчерта, че единствено патриотите са си подали ръка, въпреки различията им в миналото, но изправени пред опасностите, заплашващи България, са се обединили. Каракачанов бе категоричен, че ще налага вето на всеки лобистки закон.

Но аз съм убеден, че когато спечелим президентските избори, „Обединените патриоти“ и нашите приятели, в България ще има парламентарни избори. Тогава президентската институция, в наше лице, с г-н Нотев, няма да има нужда да обяснява на новите управляващи какво трябва да правят. Защото новите управляващи ще бъдат патриотичните сили на България, ще бъдат онези, които обичат страната си и поставят нейните интереси над всичко“, каза още Каракачанов.

Пред бургазлии, Каракачанов пое ангажимент да постави въпроса за обезщетенията на тракийските бежанци. Той подчерта, че българските политици, 25 години са се съобразявали с решенията на чужди сили, които са били в ущърб на националния ни интерес, „навеждайки се ниско“.

Когато ние бъдем избрани, с г-н Нотев, навеждането свърши. България има своите интереси и те трябва да бъдат отстоявани по един категоричен начин“, заяви кандидатът за президент.

Явор Нотев обърна внимание, че техните опоненти в кампанията ги улесняват само с личността си:

От ГЕРБ издигнаха в последния момент опонент, за който можем да си позволим да определим, че е креатура на партията, без оглед на качествата на конкретния човек. За пореден път сме изправени пред формата да имаме още мандат президент ББ – безхаберие и безотговорност. Опоненти са ни двама висши командири, единият в качеството си на кандидат за президент, другият – за вицепрезидент, от различни политически сили. Висши командири на българската армия, началници на войски, които реално вече не съществуват. Нямаме флот, нямаме авиация. Тези господа, преди всичко, имат други задачи. Те дължат обяснения какво стана по време на тяхната работа като командващи на тези войски, за да стигнем дотук“, посочи Явор Нотев.

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов започна обръщението си към присъстващите с думите, че знае какво очаква да чуят от него.

Ще го кажа с едно изречение – войната между нас свърши. Не защото сме безпринципни, не защото ламтим за власт, облаги, пари и т.н. А просто защото, г-н Сидеров, ние, с вас двамата, побеляхме вече. Съзряхме, преоценихме това, което сме направили“, каза Симеонов.

Той подчерта, че заедно със Сидеров са направили две партии, тръгнали от Бургас, които са преодолели съпротивата на големите партии и са влезли в парламента. Където, посочи Симеонов, са постигнали редица успехи – оградата по границата, закона за защита на горите, цената на тока, която нямало да е същата без тяхната работа, промяната на конституцията, на изборния кодекс, осъждането на арменския геноцид.

И лидерът на „Атака“ Волен Сидеров бе категоричен, че са осъзнали грешките си. Сидеров добави, че докато патриотичните партии са се карали, другите са ограбвали държавата и е време патриотичният вот да се реализира в политиката. Отправи и критика към избирателите:

Досега имахме президент, който беше изключително несъстоятелен. Този човек водеше външна политика, която се биеше със собственото му правителство. Имам предвид партията, която го излъчи и идеята за създаване на Черноморски флот. Президентът казва „Да, трябва да има“, премиерът казва „Не, няма да има“. Кой ще уважава държава, в която президентът и премиерът говорят на различни езици за външната политика. Затова ще направим така да имаме президент, който не само да не се бие неговата външна политика с тази на правителството, ами утре и правителството да бъде патриотично. Тази година президент, догодина – правителство на патриотите. Тогава ще се види, че български държавник може да казва в едната посока „ноу“, в другата - „нет“, в третата - „йок“, каза Сидеров.

На събитието присъстваха лидери и представители на още няколко партии и организации, подкрепящи поставените под номер 19 в бюлетината Каракачанов и Нотев, както и депутатите Валентин Касабов и Християн Митев (НФСБ), Десислав Чуколов („Атака“), евродепутатът Ангел Джамбазки, както и лидерът на „Средна европейска класа“ Георги Манев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

10

Какавидков

10.10 2016 в 09:08

Tрябва да се вярва на Агент Иван когато говори за навеждане.
От ранни години работи наведен за ДеСе

7506

9

Божичко, сложили лозунг България над всичко?!?!
Седнали там агент до агента!!

Какво невероятно лицемерие!!

11738

7

KumaLisa

10.10 2016 в 00:17

Много измайсторен реверанс на ГЕРБ към РБ. Трайчо да "победи" фигуративно участващата неизбираема Цецка. Останалите ще видят балотаж през крив макарон. Трайчо ще е следващият президент. Сериозен актив в CV-to му е, че се е опълчил на ББ за много неща и накрая е бил уволнен. Може пък ББ или тези, които му дърпат конците да са си го отгледали. Кво искате повече да ви обяснявам. Трайчо е следващия президент. Приемам залози 10 : 1. Тел 0876982018.

63994

6

Red or Dead

09.10 2016 в 23:14

@викторчО.....ти запознат ли си с правилника или НАПРОТИВ.....що не си го вземеш пуделчук у вас, хем ще си хортувате колко сте “умни...красиви.....“...може и да си прочистите комините, взаимно дето се вика:)...пък и дай боже пуделчук да го хване малко .......ЗАПЕК..:))))

Апропо, по ПРАВИЛНИК, пуделчук би трябвало отдавна да с..е из всички теми с някой от....ДРУГИТЕ си акаунти, хем ще му падне бурката:)))

10538

5

Black Hex

09.10 2016 в 23:02

Аз за каракачанов няма да гласувам, но след изборите ще питам шорошошматките защо той има повече гласове от "правилния" дупетатко.очилатко на обединените реаниматори.

63994

2

Red or Dead

09.10 2016 в 22:20

Аз си мисля, че ако в заглавието сложите м/у... “навеждането свърши“ едно.......ЩЕ......няма да е никак зле.....