Кънев: Коалиция на БСП и ГЕРБ искат всички външни сили, всяка бута своята патерица

OFFNews 24 март 2017 в 22:21 5179 0

България се превръща в играчка в международните интереси. Това да има коалиция между БСП и ГЕРБ става желание на всички. Само че едните искат вътре ДПС, другите - ДОСТ, третите – Патриотите, но голямата коалиция искат всички и всеки бута своята политическа патерица вътре.

Това заяви председателят на Нова Република Радан Кънев в третото издание на предаването "Нова Панорама". 

Ставаме разменна монета на царе и султани, които са извън ЕС със съдействието на Борисов, Нинова, Доган и Местан, категоричен е той.

Кънев цитира думите на Красимир Каракачанов от интервю за OFFNews, че Обединени патриоти са за широка коалиция заедно с ГЕРБ и БСП.

"Адски е удобно, защото знаем, че БСП и ГЕРБ са се сватосали и че искат да управляват заедно, но не искат да го кажат на избирателите си, защото едните са леви, излъгани от Нинова, другите десните - излъгани от Борисов, а
сглобката, сватята е този, който ни пускат медиите, че затваря граници – колко удобно", коментира Кънев. 

Той нарече "политически театър" блокирането на границата с Турция, а като причина за театъра определи целта на Патриотите да влязат в новините. 

По думите му няма да има голямо значение, дори и 100 автобуса да минат границата, защото това са 3000 души.

"Тъй наречените Патриоти са удобна патерица и на БСП, и на ГЕРБ. Нещо повече – те се оказват в центъра на бъдещата коалиция между БСП и ГЕРБ, защото искат да са незаобиколим фактор, да са новото ДПС", коментира Радан Кънев, като допълни, че "има по-турско и по-българско ДПС, но и на двете корените им са в Държавна сигурност", а идеята е да сменим по-турското с по-българското, защото хората повече му се радват. 

Според него и политиците, и медиите се опитват да покажат, че България е държава с две партии - ГЕРБ и БСП, както БКП и БЗНС по времето на комунизма, но сега се сменят - "първото едното БКП доминира, после другото". 

"Проблемът не е, че са двете страни на една монета, проблемът е, че монетата не е българска", категоричен е той. 

Председателят на Нова Република допълни, че не смята партията за обект на заговор на партии и медии, но по думите му има заговор срещу новото в българската политика, а Нова Република е безспорно е най-смелият участник на тези избори и най-смелият политически глас през последната година. Като пример той посочи, че партията не се притеснява да слага в центъра на вниманието темите табу като рекламата на хазарта, централизацията на съдебната система, картела на горивата. 

Кънев подчерта, че една от основните цели на партията е бъде кучето пазач, което може да защити работещия, слабия българин от крадците "в тази България, в която силният е този с бухалката, с парите, който ръководи корупционните процеси".

"Някой трябва да разрита кошера и то да го направи от парламентарната трибуна", коментира Радан Кънев. 

"Трябва да стигнем момента, в който комунистическите партии – БСП, ГЕРБ, ДПС, тези части от лъжепатриотичните коалиции, които са пряко свързани с ДС, да не бъдат важни за управлението", каза още Кънев, като подчерта, че един от основните начини това да се случи е чрез съдебната реформа. 

"Веднъж започнат ли да се разкриват престъпленията им, разкрие ли се чадърът им върху картела на горивата, разберат ли българите, че 20 ст. на всеки литър са ги плащали на Чобанов, Горанов и Орешарски, а не са ги плащали на бюджета, разберат ли, че за конкретна политическа изгода се навеждат ту към Анкара, ту към Москва, ту към къде ли не, разберат ли, че парите за "Белене" не изчезват, това не е черна дупка, те от другата страна се крадат, тогава тези партии ще изчезнат", заяви той.  

Кънев коментира и писмото, получено от БНТ по повод създаването на формата "Нова Панорама". 

"Неразбирането на политическата пародия е един от белезите, че демокрацията или поне демократическото гражданско общество се намира в криза, защото става дума за пародиен жанр и не бих искал да коментирам юридическите последици от това писмо, защото то не съдържаше парадоксално никакви доказателства, че БНТ има право върху търговската марка „Панорама“, да не говорим, че има „Панорама“ по Би Би Си, която също върви и най-вероятно още хиляди панорами. Тук има нещо по-дълбоко и то е, че в нашата сегашна медийна среда, която очевидно се използва за изолиране на сериозните обществено-политически мнения и за натрапване на определени, които са удобни на политическата мафия", посочи Кънев.

"В тази медийна среда това, което замислихме като политическа сатира, се превърна в най-гледаното политическо предаване в България. Първото издание на "Нова Панорама" има 550 000 гледания в интернет, което е много повече от едно нормално издание на това предаване, което показва жаждата на хората за новите медии, за неподправената информация, за истинската гледна точка", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови