"Изборът вдясно е между Радан и Бойко"

OFFNews 18 февруари 2017 в 13:23 7515 6

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Изборът вдясно ще е между Радан Кънев и Бойко Борисов. Това заяви председателят на Нова Република Радан Кънев в интервю за Нова тв.

"Границата между Кунева, Лукарски и Лютви Местан се размива, след като НПСД подписаха коалиционни споразумения с Реформаторския блок и ДОСТ. Цялото това пространство се превръща в пространство на ГЕРБ, заедно с всичките им патерици и етнически вот и не си струва да бъде коментирано повече. И не защото нямам за какво да критикувам ГЕРБ, а защото огромната заплаха за българската държава преди всичко е комунистическата партия, която ГЕРБ с калпавото си управление връщат отново и отново на власт. Аз пътувам доста и се срещам с много хора от бизнеса, зажаднели за истинско дясно, политическо управление и мога да кажа, че единствено ние, от Нова Република, сме алтернатива на ГЕРБ в дясно. Хората ще избират между Радан и Бойко" каза Кънев.

На въпроса как вижда възможността си да влияе в политиката в следващия парламент, Кънев обясни, че ще бъде създадена силна парламентарна група, която, за разлика от тази на РБ, ще може да влияе с единодушните си решения и няма да бъде подвластна на капризите на Борисов.

"Ние няма да участваме в състезанието по популизъм на двете социалистически партии, които преди това се състезаваха по кражби от обществени поръчки. Ние, от "Нова Република", предлагаме програма за нова икономика, която е изцяло остойностена, предлагаме например 50% по-малко администрация. Това не може да бъде популизъм", добави Кънев.

"В основата на нашата програма е залегнал принципът "всекиму според заслугите", защото не може учителя, който възпитава деца медалисти, да получава колкото администратора хартутник, които е назначен с политическа протекция и поръчка".

"Избирателите разбират разлика между безпринципните коалиции и обединението на хора, защитавали през цялата си политическа кариера своите принципи", каза още Кънев.

"Хората добре разбират, че ние не сме се провали, а във всички тези пъти бяхме предадени - заяви Радан Кънев. - Знам, че между хората които влизат сега в "Нова Република" няма предатели и го знам, защото отклонихме вече 8 партии, които ни предлагаха партньорство, за да обединим само онези, с които имаме сходно отношение към съдебната реформа и икономическата политика. Не държим на две неща в избора си за партньори - на личностите, на това хората да имат своя истинска политическа биография, и на трите части на програмата ни: "Нова Република" за институциите, нова икономика за бизнеса, нова надежда за човека, семейството и за нацията."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

6

Halo

18.02 2017 в 18:59

Между г*ъз и топка избирам топката (здравословен спорт).

12256

3

Stamboloff

18.02 2017 в 15:17

Мислех да гласувам за Трайков, ама Радан иска за него. Ами сега?

5630

2

deyan_h

18.02 2017 в 14:41

Пълни глупости, уважаема редакция ))