Иван Таков: Спортът и образованието са в основата на всяка просперираща държава

OFFNews 13 март 2017 в 12:56 1920 0

Спортът възпитава и гради характер у младите хора. Спортът е здраве. А България има нужда от здрави поколения, на които да се опре за по-доброто бъдеще на всички. 

Това каза кандидатът за народен представител с №10 в листата на "БСП за България" в 24-и МИР Иван Таков. Той организира неделен турнир по футбол "Поискай промяната" в район "Възраждане". В него участваха отбори с кандидати за народни представители от 24-и МИР. В надпреварата се включи и лидерът на БСП - София Калоян Паргов, който в края на турнира връчи и купите на победителите. Извън състезателната част Калоян Паргов и кандидатите за депутати Иван Таков, Георги Свиленски и Димитър Данчев си биха дузпи и направиха истинско шоу за публиката край терена в парк "Възраждане". 

“Образованието и спортът са в основата на всяка просперираща държава, коментира още Иван Таков. - Как ще имаме работеща икономика, ако нямаме здрави и добре подготвени млади хора, които да я развиват. В нашата платформа основно място има образованието. Промяната в тази сфера е крайно наложителна. По време на управлението на ГЕРБ българското образование беше напълно съсипано със закона, който приеха за училищно и предучилищно образование. Ние ще върнем справедливостта в българското образование и всички деца ще имат равен шанс да учат в общински и държавни училища като възстановим финансирането за тях. Спортът ще бъде неделима част от българското образование. Ученическите спортни школи бяха изключително добра основа за доброто здраве на младите и за бъдещи успехи във високото спортно майсторство“.

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов използва възможността, за да мотивира кандидатите за оставащите две най-важни седмици от предизборната битка. „Нека да не се отпускаме и да използваме всеки час, всяка минута, за да убеждаваме нашите близки и приятели, че промяната е възможна, каза той. - Кампанията навлезе в решителната фаза. А с всеки изминал ден става все по-ясно, че нашият опонент е все по-изнервен и притеснен. Показва го и подчертано лявата реторика, която използват всички наши противници. Всички се надпреварват кой повече доходи да обещае, кой по-високи пенсии. А истината е една – страхът им от резултатите на 26-и март изглежда е много голям. Промяната е напълно възможна. Само трябва да я поискаме“. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови