Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Искаме икономика за българския производител, заяви Драгомир Стойнев

OFFNews 12 март 2017 в 11:37 2148 2

Снимка БГНЕС, архив

„Искаме икономика, насочена към българския производител и подкрепа на българския предприемач, към увеличаване на доходите. Да имаме общество, в което образованият, културният, интелигентният успява, а не този, който е посредствен, нахален и по-силен." Това заяви пред bTV Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в Стара Загора.

Не можем да продължаваме да съществуваме по този начин - искаме да има работеща икономика, която да не е базирана на европейски фондове и обществени поръчки, защото там се ражда най-голямата корупция, допълни той.

По повод СЕТА Стойнев заяви, че президентът Радев не го е подкрепил, а е направил декларация. Подкрепата трябва да дойде на местно ниво, но ние няма да го направим, заяви той.

То дава голям превес на мултинационалните компании и те ще могат да съдят определени държави, а за слабите държави това не е предимство, уточни Стойнев.

„Големите компании ще стъпят на нашия пазар и ще изместят българските производители. Ние трудно можем да се справим с тази продукция. Не искаме такива храни, а да стимулираме българското производство“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Стара Загора.

По темата „Белене“ Драгомир Стойнев подчерта, че България до момента е платила близо 3 млрд. лв., а тази година ще получим и двата реактора. „Нашите мощности остаряват, а само ние не инвестираме в енергетиката. Тази зима видяхме, че нямаме достатъчно мощности“, припомни той.

Стойнев обяви, че през 2016 г. Министерството на околната среда и водите е "проспало" директивата за намаляване на емисиите.

„Ако се приеме през април в ЕП, това означа след 4 години затваряне на целия енергиен комплекс „Мини Марица Изток".

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

12.03 2017 в 12:49

Лъжливи полит агитатори. Не си дава сметка какви глупости говори БСП "експерта". Какво означава икономика насочена към българския производител и предприемач. Случайно да е забелязал че от 10 години сме членове на ЕС. Кой ще дойде да инвестира в крадлива, неуредена и нестабилна политически държава, ако му сервират и протекции за местните производители. А проблемите с тока през зимата ги видяхме. Плашиха от БСП със спиране на тока - при кучешките студове дори това не се случи. Кой лъга направете си сами изводите.
 
X

Подкастът на OFFNews