ГЕРБ призова Радев да не подписва указа за смяната на шефа на отбраната

OFFNews 01 март 2017 в 14:57 2568 0

ГЕРБ изрази възмущението си от смяната на началника на отбраната Емил Ефтимов. Това каза по време на пресконференция кандидат-депутатът на ГЕРБ Валентин Радев, който беше членн на парламентарната комисия по отбрана в 43-тото Народно събрание.

„Скоро смениха главния секретар на МВР, сега сменят другия важен професионалист в друго министерство“, коментира Радев, като не скри изненадата си защо служебното правителство сменя професионалните ръководства.

Радев припомни, че човекът, който са назначили от ГЕРБ, е Емил Ефтимов, който е много добре познат в средите на НАТО.

„Това ли прави служебното правителство? Президентът знае ли какво прави то. Той е съгласувал този указ“, коментира Валентин Радев. „Това е партизация от страна на служебното правителство“, категоричен беше той.

Според него трябва да се намали политическият натиск върху висшето офицерство и тези фигури трябва да се по-отдалечени от партиите.

„Началникът на отбраната е най-висшият офицер, а на него се посяга по такъв груб начин с калните обувки“, каза Валентин Радев. Той добави, че хората не са избирали служебното правителство, а президент. „Представете си какво се случва сега надолу", попита риторично Радев.

Той обяви, че е сменен Съветът на директорите на българските военноремонтни заводи „Терем“.

По думите му аргументът, че няма печалби, е смешен, тъй като печалбата е 4,2 млн. лв.

Радев обърна специално внимание, че богослов е заместник-министър на отбраната и беше категоричен, че в Министерство на отбраната в момента се извършва връщане на хората на Орешарски.

"Обръщам се към президента, да не подписва указа, да се спре тази безумна смяна и да не се стресират въоръжените сили, когато най-малко е необходимо, каза още Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !