"Фандъкова е хубава жена на 40 г. и я харесвам, но тя баламосва наивните столичани"

БСП закри предизборната си кампания

Калоян Константинов 22 октомври 2015 в 21:03 7801 6

Снимка Сергей Антонов.

Михаил Мирчев на закриването на предизборната кампания за местните избори.

"Аз тази жена не я познавах и тръгнах доста враждебно спрямо нея в своето отношение, постове в интернет и интервюта. В рамките на кампанията обаче имах няколко срещи с нея и тя, както на мнозина от БСП, започна да ми става симпатична. Жена действително хубава, жена 40-годишна, жена, която много жени и мъже в момента в София разпознават като един желан модел на жена успяла, жена хубава, жена с достатъчно интелектуални качества и т.н."

Това заяви кандидатът за кмет на БСП проф. Михаил Мирчев по време на закриването на предизборната си кампания в Зала 3 на НДК.

Той добави, че на колкото и хора сред червените Фандъкова да се харесва, тя трябва да бъде отстранена от поста, защото "играе ролята на прикритие на всички бандити зад нея, които самата нея принасят в жертва на своите мафиотски цели и сделки, аз започнах да й съчувствам".

Според Мирчев кметицата "баламосва наивните столичани", а корупцията в града е от порядъка на 50-60% от финансите, които постъпват в него.

"Моделът Фандъкова, а преди това моделът Фандъкова-Борисов, а преди това моделът Фандъкова-Борисов-Софиянски, а преди това моделът Фандъкова-Борисов-Софиянски-Янчулев – цели 24 години. Много се строи уж, а градът като цяло запада. Много пари се харчат, а бедните в София се увеличават. Качеството на живот в София като цяло пада", смята социологът социалист.

Специално за кампанията той е въвел острата и тежка дума „бандитизъм”, отнасяща се "не само на кварталните банди, циганските гета и новите бежански анклави в центъра на София, но и на белите якички в общината".

"Бил съм таран, тоест трябва да разбиваме стените – стената на ГЕРБ. Стената на мутризацията, стената на огромната корупция, стената на престъпните схеми и стената на отчаянието, че всички ние сме обречени да бъдем управлявани по този разсипителен и унищожителен начин. Един мой приятел, който изпитва истинска злоба към мен лично и към всичко социалистическо, комунистическо в България – проф. Евгений Дайнов, каза в началото на кампанията: „Ето, виждате ли го тоя, той е чисто луд и крайно опасен”. За жалост негова, не се възприемам като чисто луд, а като разумен, знаещ и можещ човек", добави Мирчев.

При споменаването на името на Евгений Дайнов на 2 пъти публиката започна да вика "уууу". При цитирането на друг политически експерт обаче - Харалан Александров - тя избухна в аплодисменти:

"БСП, избирайки проф. Михаил Мирчев за кандидат за кмет, слага ново начало в политическия живот на страната, защото с кандидатурата му ние казваме „да” на интелигентните, „да” на интелектуалното начало и повече никога на мутризацията на нашия обществен и политически живот", каза водачът на общинската листа на БСП в София Калоян Паргов, като не се разбра къде свършват думите на Александров и къде продължават тези на социалиста.

Паргов също така заяви, че сред множеството проблеми на София се отличават все още съществуващите незаконни сметища в крайните квартали въпреки новооткрития завод за отпадъци, както и това, че крайните квартали са забравени, а се строи и се режат ленти само в центъра. Затова и именно децентрализацията на властта в общината е основен приоритет на БСП.

За доброто настроение на публиката се погрижи състав за народни танци от Нови Искър и любими български хитове като "Една българска роза" и "Моя страна, моя България" в изпълнение на Володя Стоянов, който също така изпя и няколко свои песни от новия си албум, сред които такaва, посветенa на годишнината от смъртта на цар Самуил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови