Евродепутат: "Зелените" имат огромен напредък, Горна Малина е за пример

offnews 19 март 2017 в 11:04 3743 2

Рейнхард Бютикофер в Горна Малина

"Напълно оптимистичен съм, че "Зелените" ще влязат в парламента, тъй като за последните две години те постигнаха много голям напредък, а община Горна Малина е пример, от който много хора могат да почерпят опит". Това заяви в пред OFFNews евродепутатът от Европейската зелена партия Рейнхард Бютикофер, който бе на посещение в България.

Бютикофер бе у нас по покана на "Зелените", като евродепутатът бе придружаван от неговия колега в ЕП Бронис Ропа и общинският съветник в Иксел, Белгия Евелин Хойтебрюк.

Райнхард Бютикофер е член на Европейския парламент в Групата на Зелените/ЕСА от 2009 г. до сега. От 2012 съпредседател на Европейската зелена партия. Преди това, от 2002 до 2008 г., е съпредседател на немските Зелени.

Делегацията посети община Горна Малина - първата "зелена" община в България, която, по думите на самия Бютикофер, е постигнала много от местните избори насам и е пример за подражание.

Бютикофер коментира и нашумялата идея за бъдещето на Европа, а именно "ЕС на две скорости".

"Това е само едно от 5-те предложения, които Жан-Клод Юнкер предложи за бъдещето на Европа. Това не е негова идея, а просто едно предложение. Подложено е на обществено обсъждане и ще се види каква е приемствеността. Но реално погледнато Европа отдавна е на повече от една скорост. Има държави в Шенген и такива, които не са. Така е и с Еврозоната", каза Бютикофер.

Евродепутатът сподели още, че "зелената" идея не се изчерпва само до екологията, а и разчита най-вече на развитите технологии, които дават възможността за "зелено" развитие на обществото.

В програмата си "Зелените" залагат на устойчивото развитие и опазването на околната среда именно чрез използването на технологиите.

Бютикофер посети и столичния парк "Света Троица", където се срещна с граждани и обсъди с тях предимствата на електрическите автомобили.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

2

Buriata

20.03 2017 в 16:14

Да бе да. Хайде стига с тия платени ПР публикации. Зелените самостоятелно дори и половин процент подкрепа не могат да привлекат. Сега с гледат с коалиция да се намърдат в парламента покрай някой друг, но данните показват, че дори и с партията на Христо Иванов едвам го докарват на 2 процента. Никой не им вярва, хората ги видяха, че не правят нищо за природата ни, а само я използват, за да рекетират бизнеса.

42249

1

Denis Rizanov

19.03 2017 в 11:43

Това кои зелени са? Тия на бойкикев от псевдокоалицията с пидалите или други?